Antena Meniu Search
x

La revedere! Să trăiţi!

Avem Guvern nou. Şi suntem în Ajun. Toţi şi-au preluat emoţionaţi fotoliul de ministru. Mă rog, aproape toţi.

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 24.12.2020, 17:21

 Pe fostul ministru Tătaru, „erou” al pandemiei, nu l-a lăsat inima să predea mandatul, aşa că şi-a luat FFP-ul şi-a plecat acasă fără să dea cotul cu noul ministru Voiculescu. Dar nu asta m-a impresionat.

M-au impresionat onorurile la plecarea lui Vela. Extrem de emoţionant. Şi emoţionat. El, fostul ministru. Ba chiar a dat mâna cu noul ministru. Mâna aia pe care ne-a tot predicat, în ore târzii din noapte în plină stare de urgenţă, să n-o dăm că e mare risc.

Acum să o luăm pe rând. Potrivit legii pe care am găsit-o eu, onorul militar constituie forma supremă de manifestare a stimei, preţuirii şi respectului faţă de o personalitate. 

Omul a adus fanfara, garda de onoare, a coborât toţi secretarii de stat şi consilierii, a salutat drapelul, oamenii, subalternii, presa şi a mulţumit cu mâna pe inimă tuturor. 

Acum...eu înţeleg că fostul ministru e pătimaş de la Banat, dar cu milităria nu ne jucăm. Erau acolo oameni care n-au făcut o zi de armată în viaţa lor. Care habar n-au ce înseamnă simbolul, respectul şi datoria faţă de ce semnifică fiecare ceremonie. Şi au fost oameni care au salutat milităreşte cu mâna la o cascheta imaginară, deşi n-au niciun fel de grad. 

Am vorbit imediat după cu nişte militari de carieră. Se permite salutul fără caschetă doar într-o încăpere închisă sau atunci când afară e foarte cald. Şi au dreptul să o facă doar militarii. 

„Ce-am simţit? Mi-a fost ruşine, doamnă!” mi-a spus militarul, când l-am întrebat despre ceremonia de predare. 

Altfel... suntem în pandemie, avem tulpini de gestionat şi vaccin de administrat. Iar armata este pe locul II în topul încrederii românilor. Deocamdată...

Marcel Vela

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Opinii » La revedere! Să trăiţi!