Antena Meniu Search
x

Un fugar care ar fi dezertat din grupul Wagner, arestat în Rusia. Evgheni Prigojin l-a comparat cu eroul ”Rambo”

Forţele de ordine din Rusia au arestat miercuri un fugar, în vârstă de 38 de ani, acuzat de rănirea prin împuşcare a unui poliţist rus şi suspectat de dezertare din grupul paramilitar Wagner, care luptă în Ucraina, relatează AFP, citat de News.ro.

de Redactia Observator

la 07.12.2022, 19:53

Evgheni Prigojin
Prigojin l-a comparat pe suspect cu eroul "Rambo" - Twitter

Comitetul rus de Investigaţii a anunţat într-un comunicat că suspectul, în vârstă de 38 de ani, a fost reţinut în satul Kiselevo, în regiunea Rostov-pe-Don, situată la frontiera cu Ucraina.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit Comitetului, tânărul este suspectat de faptul că a deschis focul cu o mitralieră, marţi, asupra unor funcţionari din cadrul poliţiei, dar şi de rănirea unuia dintre aceştia, în oraşul Novoşahtinsk. Bărbatul a mai fost condamnat în trecut pentru "furt şi spargere".

Publicaţia BAZA susţine că suspectul tocmai ispăşea o pedeapsă pentru furt într-o închisoare rusă, când a fost recrutat de grupul Wagner pentru a lupta în Ucraina. Ulterior, tănârul ar fi dezertat. 

Pe acelaşi subiect

Şeful Wagner nu a confirmat dacă suspectul făcea parte din grup

Întrebat despre acest subiect, şeful Wagner, Evgheni Prigojin, nu a confirmat dacă suspectul face parte din grup, însă a scris pe reţele de socializare că echipa sa efectuează o "anchetă". El le-a mulţumit poliţiştilor care l-au arestat pe tânăr, pe care l-a comparat cu eroul Rambo - un militar american de elită, traumatizat şi urmărit în pădure de forţele de ordine.

Grupul Wagner a fost acuzat, în ultimele luni, că ar fi recrutat sute de deţinuţi din închisorile ruseşti, pentru a-i trimite să lupte pe frontul din Ucraina, în schimbul unei reduceri a pedepsei.

La jumătatea lunii noiembrie, Evgheni Prigojin a negat orice implicare în execuţia brutală a unui presupus membru al organizaţiei sale, acuzat de dezertare în Ucraina, după ce, iniţial, a fost de acord cu această pedeapsă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Un fugar care ar fi dezertat din grupul Wagner, arestat în Rusia. Evgheni Prigojin l-a comparat cu eroul ”Rambo”