Antena Meniu Search
x

Video Marş al tăcerii pentru Sebi şi Roberta, din Vama Veche până la locul tragediei din 2 Mai. Zeci de şoferi prinşi băuţi sau drogaţi la volan, într-o singură zi

Consumul de droguri naşte tragedii şi face victime nevinovate. Iar amintirea accidentului din staţiunea 2 Mai, în care doi studenţi au murit din cauza unui şofer drogat, rămâne vie. Azi-noapte, chiar pe drumul unde Vlad Pascu a intrat cu maşina în grupul de tineri şi a luat două vieţi, poliţiştii au făcut filtre pentru a depista şoferii băuţi sau drogaţi.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 02.05.2024, 13:48

Vezi și

Iar astăzi, apropiaţii lui Sebastian Olariu şi ai Robertei Dragomir, tinerii ucişi în accident, vor pleca într-un marş al tăcerii din Vama Veche, spre locul tragediei, la intrarea în staţiunea 2 Mai. Vor să atragă atenţia asupra pericolului consumului de droguri şi alcool la volan.

Marş al tăcerii pentru Sebi şi Roberta, ucişi în accidentul din 2 Mai

La ora 17.00 va începe marșul. Se va pleca la pas, din Vama Veche până la locul tragediei, la intrarea în 2 Mai. Mitingul este organizat de apropiaţii victimelor, prin care nu se doreşte doar semnalizarea pericolului imens la care se expun şoferii şi nu numai, dacă se urcă băuţi sau drogaţi la volan, ci şi problema care există în continuare, cu drumul de la intrarea în localitate. Trotuar nu există nici la această oră, iar numărul persoanelor care merg pe marginea şoselei, atât ziua cât şi noaptea, rămâne mare. La fel de mare rămâne şi pericolul.

În aceste zile, poliţiştii rutieri au avut acţiuni peste acţiuni. Aproape 900 de permise de conducere au fost reţinute pentru diverse ilegalităţi.

Pe acelaşi subiect

Sunt în continuare şoferi care se urcă la volan băuţi sau drogaţi.

883 de permise conducere reţinute de 1 Mai

Potrivit unui bilanț al MAI pentru ziua de miercuri, 1 Mai, angajații ministerului au intervenit la 4.505 evenimente, 2.970 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.535 situațiilor de urgență. La frontiere, în ultimele 24 de ore, polițiștii au efectuat formalitățile de control pentru 125.513 persoane, care au intrat în țara noastră, dintre care 7.972 de cetățeni ucraineni. De asemenea, în ultima zi, în aplicația eDAC, au fost efectuate 32.186 de verificări, fiind returnate 36 de alerte, dintre care 5 referitoare la persoane care erau date în urmărire, 5 la persoane dispărute, 6 la persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 4 referitoare la obiecte căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

În acțiunile desfășurate, polițiștii rutieri au reținut 883 de permise de conducere unor șoferi care reprezentau un pericol pentru cetățeni, existând riscul ca aceștia să producă accidente grave. Astfel, 86 de permise au fost suspendate pentru conducerea sub influența alcoolului și 13 pentru conducerea sub influența drogurilor sau substanțelor interzise. De asemenea, au fost retrase 403 certificate de înmatriculare. La poliție au fost semnalate 916 posibile infracțiuni, iar echipajele de ordine publică au prins în flagrant 188 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 207 fapte penale.

S-au dispus măsuri preventive pentru 37 de persoane și au fost depistate 24 de persoane urmărite național sau internațional. Totodată, polițiștii și jandarmii au constatat 11.548 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 4,9 milioane de lei. Pompierii au efectuat 98 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 8 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 361 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 420.500 lei, fiind dispuse măsurile necesare pentru remedierea disfuncționalităților care reprezintă un pericol pentru cetățeni. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.268 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 60 pentru stingerea de incendii și 11 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor acestora, au fost salvate 7 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Marş al tăcerii pentru Sebi şi Roberta, din Vama Veche până la locul tragediei din 2 Mai. Zeci de şoferi prinşi băuţi sau drogaţi la volan, într-o singură zi