Antena Meniu Search
x

(P) 21 septembrie Ziua Mondială a Alzheimer. Clinica Oxxygene și Programul ”Re-CODE„ sau ”Sfârșitul Alzheimerului” își aduc contribuția în combaterea și inversarea bolii

În fiecare an, pe 21 septembrie, omenirea dar și medicii specialiști se opresc pentru a reflecta și a-și reafirma angajamentul față de pacienții cu tulburări cognitive din întreaga lume. Boala Alzheimer rămâne una dintre cele mai răspândite boli neurodegenerative la nivel mondial, iar cifrele alarmante arată că numărul persoanelor afectate este în continuă creștere. 

de Redactia Observator

la 20.09.2023, 13:39

Cu ocazia Zilei Mondiale a Alzheimer, Clinica Oxxygene, cu o experiență de peste 15 ani în domeniul medical și cu o profundă implicare în sprijinirea pacienților și familiilor acestora, marchează această zi cu o misiune clară: oferă pacineților din România Programul Re-CODE, o abordare inovatoare care are potențialul de a opri și chiar inversa boala Alzheimer. 

Boala Alzheimer rămâne una dintre cele mai dificile provocări medicale ale secolului XXI. Aceasta este o tulburare neurodegenerativă progresivă și afectează milioane de oameni din întreaga lume, având un impact devastator asupra pacienților și familiilor lor. 

Statisticile alarmante arată că prevalența bolii Alzheimer este în creștere și se preconizează că numărul persoanelor afectate va continua să crească odată cu îmbătrânirea populației globale.  Se estimează că, până în 2050, numărul persoanelor afectate va ajunge la aproximativ 150 de milioane. 

Cu toate că, nu sunt încă pe deplin înțelese cauzele exacte ale bolii Alzheimer, se știe că pacienții prezintă depuneri de proteine la nivelul neuronilor, ceea ce duce la distrugerea acestora și la diminuarea volumului cerebral. Printre simptomele caracteristice se numără pierderea memoriei, confuzia, dificultățile în comunicare și capacitatea redusă de a realiza activități de zi cu zi.

Bolile Alzheimer evoluează în mai multe faze succesive, de la stadii asimptomatice la demența severă, care implică imposibilitatea de a vorbi, de a mânca și de a se deplasa fără ajutor.  Până în prezent, terapia alopată specifică bolii Alzheimer a fost doar simptomatică, adică a ameliorat doar simptomele, fără a aborda cauzele fundamentale ale bolii.

Clinica Oxxygene aduce în România Programul ”Re-CODE”, o abordare inovatoare care are potențialul de a opri și chiar inversa boala Alzheimer

În timp ce cercetătorii și specialiștii din întreaga lume depun eforturi neîncetate pentru a înțelege mai bine această afecțiune complexă, Clinica Oxxygene se remarcă prin abordarea sa inovatoare și angajamentul de a furniza pacienților și familiilor acestora resursele și soluțiile de care aceștia au atât de multă nevoie. Unul dintre cele mai notabile eforturi este Programul Re-CODE, o inițiativă revoluționară introdusă de Spitalul și Clinica Oxxygene pentru a schimba paradigma bolii Alzheimer. 

Prin diagnosticul precoce și folosind tehnici de ultimă generație, precum Volumetria de Arii Corticale, acest program permite identificarea și intervenția timpurie în cazurile de Alzheimer, chiar de la debutul simptomelor. 

Aceasta deschide o nouă ”fereastră plină de speranță” pentru pacienți și familiile lor, oferindu-le posibilitatea de a beneficia de tratamentul corespunzător într-un stadiu incipient al bolii.

Programul Re-CODE. Un plan de tratament personalizat și o abordare holistică bazat pe Protocolul Bredesen lansat acum 20 de ani

Protocolul Re-CODE bazat pe Protocolul Bredesen (lansat în 2014 de neurologul Bredesen al Universității California din Los Angeles)  utilizează o abordare personalizată pentru pacienții aflați în stadii incipiente ale bolii Alzheimer și debutează cu un raport foarte complex pentru a se afla cât mai multe informații despre pacient. Cu cât intervenția este mai rapidă, cu atât sunt mai mari șansele de recuperare. 

Prin analiza markerilor genetici, a inflamației, a markerilor metabolici și a altor parametri, se generează un raport personalizat pentru fiecare pacient. Acest raport identifică subtipul specific de afectare cognitivă și furnizează informații și recomandări terapeutice personalizate.

Totodată acest program se bazează pe o abordare holistică care implică modificări ale stilului de viață, inclusiv o alimentație sănătoasă, exerciții fizice, somn de calitate și suplimente alimentare adecvate. Această abordare vizează restabilirea sănătății creierului și poate inversa deficitul cognitiv. Așadar protocolul Re-CODE reprezintă o cale spre recuperare pentru pacienții cu Alzheimer. 

Mediciii Clinicii Oxygene sunt primii medici din România și poate din Europa de Est care au participat la programul Bredesen și au calificare în acest protocol

Medicii specializați în clinicile Oxxygene, dr. Doina Caraman și dr. Adrian Stănescu - primii medici din România și Europa de Est care participat la Programul Bredesen cu acreditare în toată lumea,  au adus acest program revoluționar în România și au o vastă experiență în tratarea bolilor neurocognitive. Ei au fost instruiți în Statele Unite și Marea Britanie și sunt pregătiți să fie alături oricărui pacient cu Alzheimer  în această lungă călătorie către recuperare.

Cu ajutorul medicilor specializați și a unui plan de tratament personalizat, acest program oferă speranță și rezultate. Este important ca tratamentul să se înceapă cât mai devreme, iar pacienții și familiile lor trebuie să fie dedicați și să respecte cu strictețe recomandările din program.

Boala Alzheimer poate fi învinsă, dar este nevoie de acțiune rapidă și de un angajament ferm. Programul Re-CODE oferă speranță și oportunitatea de a opri și inversa această boală debilitantă.

Dr. Adrian Stănescu, medic primar geriatrie și gerontologie și director medical al Clinicii Oxxygene, a declarat:

"Ziua Mondială a Alzheimer este o ocazie deosebită pentru noi să ne reafirmăm angajamentul de a lupta împotriva acestei afecțiuni devastatoare. Prin Programul Re-CODE și cele mai recente inovații în domeniul diagnosticului precoce, dorim să oferim pacienților șansa de a-și îmbunătăți calitatea vieții și de a reduce povara acestei boli asupra familiilor lor. Le dorim tuturor celor implicați în această luptă cu “teroarea medicală a secolului XXI” putere și credința că în sfarsit, acționând de la debut, boala Alzheimer poate fi învinsă!"

În Ziua Mondială a Alzheimer, Clinica Oxxygene îți dorește să își reafirme angajamentul ferm de a lupta împotriva acestei boli devastatoare și își exprimă empatia față de pacienți, familiile acestora și toți cei implicați în această luptă dificilă. 

Cu credința că acțiunea precoce poate schimba evoluția bolii, Clinica Oxxygene dă o speranță pentru un viitor mai luminos și mai bun pentru toți cei afectați de Alzheimer.

Pentru mai multe informații despre Clinica Oxxygene din București Sector 4, strada Ienăchiță Văcărescu nr. 18 și Programul Re-Code, vizitați site-ul oficial: www.clinicaoxxygene.ro/recode.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Advertoriale » (P) 21 septembrie Ziua Mondială a Alzheimer. Clinica Oxxygene și Programul ”Re-CODE„ sau ”Sfârșitul Alzheimerului” își aduc contribuția în combaterea și inversarea bolii