Antena Meniu Search
x

(P) Ingrediente cosmetice anti-îmbătrânire: ce ar trebui să conțină produsele tale de îngrijire, pentru a-ți menține tenul tânăr și luminos

Un ten cu aspect tânăr și frumos este un obiectiv împărtășit de multe persoane. Deși nu există un elixir magic pentru tinerețea veșnică, includerea anumitor ingrediente cosmetice în rutina ta de îngrijire a pielii poate ajuta la susținerea sănătății acesteia. 

de Redactia Observator

la 30.05.2023, 13:30

Ingrediente cosmetice anti-îmbătrânire: ce ar trebui să conțină produsele tale de îngrijire, pentru a-ți menține tenul tânăr și luminos - Freepik

Descoperă în cele ce urmează câteva dintre ingredientele cele mai importante cunoscute pentru proprietățile lor anti-îmbătrânire, pe care este recomandat să le incluzi în rutina ta de îngrijire zilnică.

Acidul hialuronic

Una dintre vedetele în rândul ingredientelor cosmetice pentru îngrijirea pielii, acidul hialuronic este un agent care ajută epiderma să rețină umiditatea în mod optim și îi oferă acesteia un aspect mai plin și mai proaspăt. Acidul hialuronic este prezent în mod natural în corpul uman. 50% din cantitatea de acid hialuronic din organism este produs de piele. Dar, pe măsură ce îmbătrânim, nivelurile naturale de acid hialuronic din piele scad, ducând la uscăciune și formarea de linii fine. Includerea acidului hialuronic, de exemplu, prin crema de noapte regeneratoare pentru orice tip de piele, în rutina de îngrijire zilnică, poate ajuta la refacerea nivelului de umiditate, să îmbunătățească elasticitatea epidermei și să reducă la minimum aspectul ridurilor. Acidul hialuronic poate fi folosit atât în rutina de îngrijire de dimineață, cât și în cea de seară.

Retinolul

Un derivat al vitaminei A, acesta este un ingredient puternic cunoscut pentru efectele sale anti-îmbătrânire. Retinolul poate să ajute la stimularea producției de colagen, cea mai abundentă proteină din corpul uman și principalul element al țesuturilor conjunctive, precum pielea, cartilajele, tendoanele, mușchii etc. Fibrele de colagen fac posibilă rezistența forțelor de tracțiune din țesuturi, jucând un rol major, printre altele, în asigurarea elasticității și în regenerarea pielii. Pe lângă stimularea producției de colagen, retinolul poate să reducă aspectul ridurilor și liniilor fine și să îmbunătățească textura pielii. Utilizarea regulată a produselor pe bază de retinol poate ajuta la uniformizarea nuanței pielii, la rafinarea porilor și la susținerea aspectului mai tânăr și mai luminos al tenului. Atunci când începi să folosești produse cu retinol, este indicat să crești treptat concentrația, pentru a preveni iritarea pielii. Produsele cu retinol se folosesc în general seara, pentru că pielea poate fi sensibilă la acțiunea razelor solare.

Niacinamida

Niacinamida este una dintre cele trei forme pe care le poate lua vitamina B3, numită și vitamina PP. Aceasta este esențială pentru sănătate și joacă un rol important în metabolismul nutrienților – proteine, grăsimi și carbohidrați. Un antioxidant puternic, vitamina B3 are proprietăți anti-îmbătrânire, dar și antiinflamatorii, ceea ce o face foarte eficientă în ameliorarea pielii iritate. Sub formă de niacinamidă, are capacitatea de a netezi pielea, de a o calma și de a întări bariera cutanată prin stimularea producției de cheratină, colagen și ceramide. Niacinamida, prezentă în numeroase produse de îngrijire, precum serum de fata concentrat pentru anti-imbatranire, poate fi folosită atât dimineața, cât și seara.

Acidul azelaic

Acidul azelaic este un ingredient multifuncțional, care oferă o serie de beneficii pentru piele. Printre acestea se numără faptul că ajută la reducerea hiperpigmentării, o problemă care poate apărea odată cu înaintarea în vârstă, estompează petele întunecate și uniformizează nuanța pielii. În plus, are proprietăți antiinflamatorii, ceea ce îl face benefic pentru persoanele cu piele predispusă la acnee sau mai sensibilă. Acidul azelaic promovează un ten mai fin și mai tânăr și poate fi folosit ca parte a unei rutine de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire, atât dimineața, cât și seara.

Vitamina C

O altă vedetă în rândul ingredientelor cosmetice care pot fi integrate în rutina de îngrijire zilnică, vitamina C este un antioxidant puternic, care joacă un rol crucial în sinteza colagenului. Vitamina C protejează eficient pielea împotriva daunelor provocate de factorii de mediul, printre care se numără poluarea, promovând un aspect tineresc. De asemenea, vitamina C ajută la estomparea petelor întunecate, conferă pielii un aspect mai luminos și reduce aspectul ridurilor. Încorporarea vitaminei C în rutina de îngrijire zilnică poate îmbunătăți strălucirea naturală a pielii, conferindu-i un aspect revigorat și întinerit. Cel mai bun moment pentru a folosi un ser cu vitamina C este dimineața, înainte de a aplica o cremă hidratantă și un produs cu factor de protecție solară. 

Pentru ca tenul tău să aibă un aspect tânăr și frumos cât mai mult timp, este recomandat să incluzi anumite ingrediente cosmetice cheie, cum sunt cele prezentate mai sus, în rutina de îngrijire a pielii. Un regim de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire trebuie să fie asociat cu un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată, o hidratare adecvată, practicarea regulată a unor activități fizice și un somn de calitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Advertoriale » (P) Ingrediente cosmetice anti-îmbătrânire: ce ar trebui să conțină produsele tale de îngrijire, pentru a-ți menține tenul tânăr și luminos