Antena LIVE

Curs valutar

(P) Cum au evoluat sloturile video - de la primele modele mecanice, până la variantele digitale complexe de astăzi

Distracția a fost mereu pe agenda publică a societății, chiar și în vremurile antice, dominate din păcate de frământări sociale și provocări complexe. Timpul liber petrecut în mod plăcut este până la urmă unul dintre scopurile vieții, un semn al dezvoltării societății care nu se mai preocupă numai de căutarea supraviețuirii. Jocul este considerat o dovadă a inteligenței la toate speciile de animale, iar umanitatea a dus divertismentul la un nivel creativ deosebit, cu resurse moderne bazate pe invenții revoluționare. Știința a devenit astfel un contribuitor chiar și pentru partea de distracție, căreia în țările dezvoltate i se alocă tot mai multă importanță. 

De la 29.05.2024, 14:49
Galerie (2)

În vremurile actuale, tehnologia a făcut posibile noi trenduri în zona de entertainment, realități considerate de ordinul fanteziei cu doar jumătate de secol în urmă. Apelurile video mobile, socializarea online, inteligența artificială, jocurile video în realitate virtuală, filmările cu drone, filmele și serialele pe streaming, unele chiar cu elemente interactive - iată doar câteva exemple de funcții bazate pe tehnologie de ultimă generație, care acum nu mai sunt deloc excentrice.

Jocurile ca la aparatele de sloturi au ținut pasul cu dezvoltarea digitală și au beneficiat de asemenea de o revoluționare impresionantă. Aflate în statistici în topul popularității jocurilor de cazino, sloturile sunt disponibile acum pe platforme licențiate, accesibile ușor pe internet, însă în anumite condiții de reglementare legală care fac această formă de distracție una legală și sigură pentru utilizatori.

Primele sloturi, în afara cazinourilor terestre clasice

În secolul XX, primele aparate de sloturi cucereau publicul din Statele Unite ale Americii, însă nu în cazinouri autentice, ci mai degrabă în locații de proximitate pentru public - baruri și chiar magazine generaliste. Aceste aparate care au deschis ulterior calea universului tip arcade, atât de popular în SUA, ofereau oportunități de distracție și mici câștiguri. Pentru a nu fi considerate jocuri de noroc, inițial premiile nu erau oferite în bani, ci în diverse produse, inclusiv alimente. De altfel, fructele devenite simboluri populare la sloturi online au apărut pe role pentru a ilustra câștigurile sub formă de gumă de mestecat cu diverse arome.

Sloturile mecanice au început să fie răspândite în cazinouri în întreaga lume, intrând sub incidența legislației de gambling. Cu timpul, s-a trecut la aparate electronice, sloturi moderne care permiteau funcții complexe și o gamă mai diversificată de variante și de câștiguri. Dacă la început cazinourile terestre mizau pe ruletă, baccarat, blackjack și poker, acum în Las Vegas se estimează că aproape 75% dintre veniturile cazinourilor sunt generate la aparatele de păcănele.

Faptul că astfel de jocuri simple au fost aduse în cazinouri a deschis această lume spre toate zonele societății. Dintr-o distracție exclusivistă caracterizată prin eleganță maximă și opulență, industria cazinourilor a ajuns să fie una accesibilă oricăror persoane dornice de distracție.

Pe internet, noi posibilități de distracție pentru pasionații de sloturi

În mediul online, sloturile online abordează diverse tematici, de la clasicele jocuri cu șeptari și fructe, la păcănele bazate pe francize de top din muzică, filme și seriale. Mai mult decât atât, s-a depășit granița simplelor mecanisme slots, ajungându-se la elemente mai complexe, ce țin de universul jocurilor video. Așa au apărut sloturile video moderne, inclusiv titluri inovatoare precum Aviator de la Spribe, creat în anul 2019 și inclus mai nou și de cazinouri online licențiate în România.

Zona digitală a permis o nouă nișă, caracterizată prin accesibilitate mai simplă decât oricând: sloturile gratuite, acele pacanele care pot fi jucate fără mize reale, exclusiv cu scop de distracție. Sunt mii de sloturi pe platforme de cazino online, disponibile cu mize reale și virtuale, precum și platforme cu pacanele demo. În acest fel, jucătorii pot experimenta jocurile în cauză, obișnuindu-se cu sistemul, mecanismele de câștig (virtual în acest caz) și funcțiile speciale la păcănele online.

Elementele de realitate virtuală și inteligența artificială sunt tot mai implicate în lumea divertismentului, astfel că noi schimbări ar putea apărea în viitor - unele poate imposibil de anticipat la momentul actual. Doar analizând ritmul de lansare a unor noi titluri de sloturi online, tot mai complexe și cu funcții inedite, putem concluziona că industria de specialitate va avea în continuare foarte multe surprize de oferit publicului pasionat de aceste resurse de divertisment.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Țara care renunță la clasa pregătitoare. Copiii vor începe şcoala cu un an...
Fanatik.ro
Publicat 19.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Uluitor | Sanatoriul Techirghiol, obligat să plătească 50.000 de lei unui...
Gandul
Publicat 19.09.2024
„Asasinul” trimis de Iran pentru a-l ucide pe Netanyahu este un pensionar...
Adevărul
Publicat 19.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 20 septembrie 2024. Racii au parte de oportunități pe mai...
CaTine
Publicat 19.09.2024
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări...
spynews.ro
Publicat 19.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Zodiile care au noroc în toate în luna octombrie. Scapă de datorii, de...
Click.ro
Publicat 19.09.2024
Primele recenzii iPhone 16. Ce spun experții și utilizatorii despre noul...
Useit
Publicat 19.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a...
Redacţia.ro
Publicat 19.09.2024
Cum și-a pierdut Irinel Columbeanu averea. Mihai Albu: „Nu pe femei și...
libertatea.ro
Publicat 19.09.2024
Cardi B a fost criticată de fani pentru rutina ei intensă de antrenamente....
ZU
Publicat 19.09.2024
Copănele de pui în crustă crocantă de porumb. Rețetă adorată de întreaga...
Hello taste
Publicat 19.09.2024
Ce trebuie să faci pentru a crește stima de sine a fetei tale, potrivit...
Deparinti
Publicat 19.09.2024
Taximetriștii, la un pas de revoltă: „Dispeceratele au creat un adevărat...
ziare.com
Publicat 19.09.2024
Eiza González a purtat o rochie roz cu decolteu la premiile Emmy. A avut aceeași...
Happy
Publicat 19.09.2024
Efectele lipsei de fibre în dieta femeilor însărcinate. Sfaturi pentru o...
Medicool
Publicat 19.09.2024
Marian Iancu susţine că un club imită Rapidul: "Este o boală grea şi se ia,...
orangesport.ro
Publicat 17.09.2024