Antena LIVE

Curs valutar

Campania electorală pentru alegerile parlamentare a început. Ce le este interzis candidaţilor timp de o lună

Campania electorală pentru alegerile parlamentare începe vineri, la ora 00,00, şi se încheie la data de 30 noiembrie, la ora 7,00.

De la 31.10.2024, 09:21
WhatsApp
Campania electorală pentru alegerile parlamentare a început. Ce le este interzis candidaţilor timp de o lună Profimedia

Alegeri parlamentare 2024. Timp de 30 de zile, partidele, alianţele sau independenţii intraţi în cursa pentru un loc în noul Legislativ vor trebui să convingă electoratul să le acorde votul pe data de 1 decembrie. Candidaturile pentru parlamentare depuse în circumscripţiile electorale din ţară au rămas luni definitive, relatează Agerpres.

Ce presupune campania electorală pentru alegerile parlamentare 2024

Fiecare competitor electoral va alege modalitatea de a transmite mesajul către alegători - de la afişe, sloganuri sau campania în online, la întâlnirea cu cetăţenii.

La alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor, primarii le asigură competitorilor electorali panouri distincte de cele amplasate pentru afişajul electoral la alegerile pentru preşedintele României din acest an.

Pe acelaşi subiect

Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianţă politică sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi candidaţii independenţi pot aplica cel mult două afişe electorale.

Ce este interzis în campania electorală

Sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat, precizează Biroul Electoral Central.

Integritatea panourilor, afişelor electorale şi a altor materiale de propagandă electorală amplasate în locuri autorizate este asigurată de primar, cu sprijinul poliţiei locale sau, în localităţile unde poliţia locală nu este constituită, cu sprijinul efectivelor Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, este interzisă utilizarea în scop electoral a vehiculelor inscripţionate sau colantate cu sloganuri de campanie sau cu imagini ale candidaţilor, precum şi cu alte referiri la competitorii electorali, utilizarea vehiculelor care difuzează materiale audio, în mers sau staţionar, organizarea de spectacole, serbări, focuri de artificii, utilizarea de bannere, mesh-uri, corturi publicitare, pavilioane publicitare, panouri publicitare mobile, steaguri publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcţionale, structuri de publicitate autoportante, mijloace de publicitate, panouri publicitare, proiecte publicitare speciale, publicitate luminoasă şi oricare alte materiale electorale care nu sunt prevăzute la art. 36 alin. (2) din Legea nr. 334/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Ce este interzis după încheierea campaniei electorale

Potrivit Biroului Electoral Central, este interzisă continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei. Prin continuarea propagandei electorale după data încheierii campaniei se înţelege: afişarea, lansarea sau distribuirea de materiale electorale de orice tip care se referă la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024; difuzarea de mesaje electorale care se referă la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024 în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice, private sau prin intermediul unor vehicule special amenajate; sfătuirea alegătorilor să voteze sau să nu voteze anumiţi candidaţi la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

Totodată, după încheierea campaniei, menţinerea conţinutului cu caracter electoral referitor la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024, ce a fost publicat pe durata campaniei electorale pe paginile de internet şi pe platformele online de socializare şi care nu face obiectul unei promovări active plătite pentru afişarea respectivului conţinut ulterior încheierii campaniei electorale, nu constituie acţiune de continuare a propagandei electorale după încheierea campaniei.

"După încheierea campaniei electorale la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor, continuarea propagandei electorale care se referă exclusiv şi neechivoc la alegerile pentru preşedintele României din acest an nu constituie continuare a propagandei electorale după încheierea campaniei electorale la alegerile parlamentare", subliniază BEC.

În perioada cuprinsă între momentul încheierii campaniei electorale şi până la încheierea votării, organizatorii evenimentelor de orice gen şi participanţii la acestea nu pot derula acţiuni de propagandă electorală.

Este interzisă acordarea sau formularea promisiunii de acordare a unor beneficii şi recompense de orice gen pentru participarea la vot.

În Camera Deputaţilor sunt în prezent 330 de parlamentari, iar la Senat - 136. În această perioadă se desfăşoară şi campania prezidenţială, începută în urmă cu o săptămână.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

parlament vot campanie electoral
Întrebarea zilei
Ce faceţi cu medicamentele expirate?

Le arunc direct la coş

Le duc la punctele de colectare

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Motivul real pentru care te trezești la 3 noaptea. Cum explică specialiștii...
Fanatik.ro
Publicat 31.10.2024
Inundațiile din Spania sunt șocante, dar nu complet surprinzătoare. Cum se...
spotmedia.ro
Publicat 30.10.2024
Până când putem da vina pe părinți?
spotmedia.ro
Publicat 27.10.2024
Anunț oficial | Aceste pensii cresc cu 335 lei, începând cu 1 ianuarie 2025
Gandul
Publicat 30.10.2024
Cum ne văd americanii: „Viața în România, o țară europeană săracă, cu...
Adevărul
Publicat 31.10.2024
Ce studii are Ștefăniță Ciucă, singurul fiu al lui Nicolae Ciucă. În ce...
A1
Publicat 31.10.2024
Horoscopul zilei de 1 noiembrie 2024. Taurii sunt sfătuiți să-și seteze...
CaTine
Publicat 31.10.2024
Astăzi este ziua Simonei Gherghe! Ce surpriză i-au făcut copiii, la prima oră,...
spynews.ro
Publicat 31.10.2024
„Pele mi-a tras o flegmă-n față” » Liță Dumitru, dialog genial cu Ovidiu...
GSP
Publicat 31.10.2024
Cardurile românilor vor fi alimentate cu 450 de lei în noiembrie. Până când...
Click.ro
Publicat 31.10.2024
Cum poți avea WiFi mai rapid. Trucurile recomandate de experți
Useit
Publicat 31.10.2024
Doliu în Biserica din România. S-a stins din viață starețul Mănăstirii Nicula
Redacţia.ro
Publicat 31.10.2024
Ultimele cuvinte ale unor români dispăruți în inundațiile din Spania:...
libertatea.ro
Publicat 31.10.2024
Seowon din trupa Unis și-a pierdut un dinte în timpul unei emisiuni. Fanii au...
ZU
Publicat 31.10.2024
Colivă tradițională cu nucă. Rețeta desertului pe care toți românii îl adoră
Hello taste
Publicat 31.10.2024
Bebelușul poate să simtă atunci când mămica își mângâie burtica? Tot ce...
Deparinti
Publicat 31.10.2024
Cât de aproape este piața imobiliară să repete implozia din 2008. Semnele...
ziare.com
Publicat 31.10.2024
Îți mai amintești de actrița din telenovela "Valentina, grăsuța mea...
Happy
Publicat 31.10.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce se întâmplă dacă te abții să strănuți. Care sunt șansele să suferi un...
Medicool
Publicat 31.10.2024