Antena LIVE

Curs valutar

Programul școlilor din București, modificat de alegeri. Luni, cursurile vor fi suspendate în mai multe unități de învățământ

Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne, în cele aproape 19.000 de secţii organizate în ţară, pentru a alege viitorii parlamentari. În 225 de școli din Bucureşti vor fi amenajate secţii de votare, iar 77 vor avea programul modificat sau îşi vor suspenda cursurile.

De la 29.11.2024, 10:23
WhatsApp
Programul școlilor din București, modificat de alegeri. Luni, cursurile vor fi suspendate în mai multe unități de învățământ Inquam Photos

În Bucureşti sunt aproape 1.300 de secţii: în Sectorul 1 - 166; Sectorul 2 - 202; Sectorul 3 - 294; Sectorul 4 - 189; Sectorul 5 - 198; Sectorul 6 - 240.

Potrivit unei centralizări, în Sectorul 1 sunt amenajate secţii de votare în 43 de unităţi de învăţământ preuniversitar. Luni, 7 unităţi de învăţământ îşi vor modifica programul şcolar (decalarea orei de începere a cursurilor/ modificarea duratei orei/pauzei), iar alte patru îşi vor suspenda cursurile cu prezenţă fizică la nivelul unor grupe/formaţiuni de studiu. La nivelul Sectorului 2 sunt amenajate secţii de votare în 53 de unităţi de învăţământ preuniversitar. Trei unităţi de învăţământ îşi vor modifica programul şcolar luni (decalarea orei de începere a cursurilor/ modificarea duratei orei/pauzei). În Sectorul 3 sunt amenajate secţii de votare în 37 de unităţi de învăţământ preuniversitar. 12 îşi vor modifica programul şcolar în zilele de vineri, 29 noiembrie, şi luni, 2 decembrie (decalarea orei de începere a cursurilor/ modificarea duratei orei/pauzei), 13 îşi vor modifica programul şcolar luni (decalarea orei de începere a cursurilor/ modificarea duratei orei/pauzei), iar două unităţi de învăţământ, luni, îşi vor suspenda cursurile cu prezenţă fizică la nivelul unor grupe/formaţiuni de studiu. În Sectorul 4 sunt amenajate secţii de votare în 34 de unităţi de învăţământ preuniversitar. Astfel că 12 unităţi de învăţământ îşi vor modifica programul şcolar luni (decalarea orei de începere a cursurilor/ modificarea duratei orei/pauzei).

Parlamentare 2024. Luni, cursurile vor fi suspendate în mai multe școli din București

Pentru Sectorul 5 au fost amenajate secţii de votare în 17 de unităţi de învăţământ preuniversitar. Aici, patru îşi vor modifica programul şcolar luni (decalarea orei de începere a cursurilor/ modificarea duratei orei/pauzei). În Sectorul 6 sunt secţii de votare în 41 de unităţi de învăţământ preuniversitar. Aşa că cinci dintre acestea îşi vor modifica programul şcolar în zilele de vineri, 29 noiembrie, şi luni, 2 decembrie (decalarea orei de începere a cursurilor/ modificarea duratei orei/pauzei), 10 unităţi de învăţământ îşi vor modifica programul şcolar luni (decalarea orei de începere a cursurilor/ modificarea duratei orei/pauzei), o unitate de învăţământ îşi va modifica programul şcolar vineri (decalarea orei de începere a cursurilor/ modificarea duratei orei/pauzei), iar luni, 2 decembrie, îşi va suspenda cursurile cu prezenţă fizică la nivelul unor grupe/formaţiuni de studiu. De asemenea, luni, patru unităţi de învăţământ îşi vor suspenda cursurile cu prezenţă fizică la nivelul unor grupe/formaţiuni de studiu. 

Pe acelaşi subiect

Peste 8.000 de candidaţi - la votul alegătorilor pe 1 decembrie

Un număr de 31 de partide şi alianţe şi 19 organizaţii ale minorităţilor naţionale participă la cursa electorală pentru noul Parlament pe 1 decembrie. Peste 8.000 de candidaţi au intrat în competiţia pentru Senat şi Camera Deputaţilor pentru cele peste 400 de locuri din Legislativ, cei mai mulţi - 639 - fiind din partea Partidului Social Democrat: 223 la Senat şi 416 la Camera Deputaţilor, pe următoarele poziţii aflându-se Partidul S.O.S România cu 636 de propuneri (221 la Senat, 415 la Cameră), Partidul Naţional Liberal - 630 (221 la Senat, 409 la Cameră), Alianţa pentru Unirea Românilor - 621 (213 la Senat, 408 la Cameră), Forţa Dreptei - 619 (215 la Senat, 404 la Cameră), Uniunea Democrată Maghiară din România - 596 (211 la Senat, 385 la Camera Deputaţilor) şi Uniunea Salvaţi România - 589 candidaţi (200 la Senat, 389 la Cameră), potrivit Biroului Electoral Central. Au mai depus liste de candidaţi pentru cele două Camere ale Parlamentului:

Partidele care au depus liste complete în cele mai multe circumscripţii electorale atât pentru Camera Deputaţilor, cât şi pentru Senat sunt: PSD în 42 de circumscripţii; PNL - în 39; Partidul SOS România - 39; Forţa Dreptei - 37; UDMR - 36; USR - 31; AUR - 29; Partidul Social Democrat Independent - 25. În cursa pentru un loc în Parlament au intrat şi preşedinţii de partide, care deschid liste în circumscripţii electorale din ţară sau în Capitală. Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, candidează pentru al şaptelea mandat de deputat în Harghita; preşedintele AUR, George Simion, vrea un nou mandat de deputat pe lista de Bucureşti; preşedinta SOS România, europarlamentarul Diana Iovanovici-Şoşoacă, este prima pe lista pentru Senat a partidului în Bucureşti; preşedintele PMP, Eugen Tomac, candidează pentru un loc la Senat din partea partidului Forţa Dreptei în circumscripţia Bucureşti, iar preşedintele Forţei Dreptei, Ludovic Orban, în aceeaşi circumscripţie, dar la Camera Deputaţilor. Copreşedinţii REPER se află pe prima poziţie pe liste în teritoriu. Ramona Strugariu candidează la Cameră în Cluj, iar Dragoş Pîslaru, la Iaşi. Şi preşedintele Partidului Naţional Conservator Român, Cristian Terheş, vizează un post de senator pe Bucureşti. Preşedinta Partidului Social Democrat Unit, Oana Creţu, deschide lista PSDU pentru Senat în circumscripţia Bucureşti. Premierul Marcel Ciolacu deschide lista PSD la Buzău pentru Camera Deputaţilor, iar fostul preşedinte al PNL Nicolae Ciucă se află pe lista din Dolj, unde candidează pentru Senat. Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, George Simion, Ludovic Orban, Hunor Kelemen şi Cristian Terheş au candidat şi la primul tur al prezidenţialelor

De asemenea, 19 organizaţii ale minorităţilor, care au propus 58 de candidaţi, au intrat în competiţia electorală pentru Camera Deputaţilor. 

Acestea sunt:

Numărul cel mai mare de mandate de senator pentru care se concurează pe 1 decembrie sunt în: Bucureşti - 13; Constanţa, Iaşi şi Prahova - câte 5; Argeş, Bacău, Bihor, Braşov, Cluj, Dolj, Galaţi, Mureş, Suceava şi Timiş - câte 4. La Cameră cele mai multe mandate sunt pentru: Bucureşti - 29, Iaşi - 12, Constanţa şi Prahova - 11, Bacău, Cluj, Dolj, Suceava, Timiş - câte 10. 

După primirea proceselor-verbale încheiate de către birourile electorale ale circumscripţiilor, în urma votului la parlamentare, Biroul Electoral Central stabileşte partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care îndeplinesc pragul electoral, separat pentru Senat şi pentru Camera Deputaţilor. 

Pragul electoral reprezintă numărul minim necesar de voturi valabil exprimate pentru reprezentarea parlamentară, calculat după cum urmează:

Potrivit unor precizări BEC, condiţia de prag electoral se consideră îndeplinită dacă pentru o singură Cameră a Parlamentului competitorul electoral a obţinut 5% din voturile valabil exprimate la nivel naţional; în acest caz respectivul competitor electoral va primi mandate doar în acea Cameră a Parlamentului. Prin sintagma "20% din totalul voturilor valabil exprimate în cel puţin 4 circumscripţii electorale pentru toţi competitorii electorali'' se înţelege că pentru a îndeplini condiţia de prag electoral un competitor electoral trebuie să obţină câte cel puţin 20% din voturile valabil exprimate în fiecare dintre cele 4 circumscripţii electorale. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

parlamentare 2024 alegeri candidati scoli sectii votare bucuresti
Întrebarea zilei
V-a crescut salariul în ultimul an?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025