Pustiu la sediul de campanie al lui Călin Georgescu în ziua victoriei din primul tur. Reacţia echipei de 10 oameni
Marea surpriză a acestor alegeri este Călin Georgescu, independentul despre care multă lume spune că şi-a strâns electoratul din postările de pe TikTok. Iar diferenţa, după cum aţi văzut este uriaşă - peste 300 de mii de voturi în plus faţă de candidatul de pe locul 2. Asta deşi noaptea numărării voturilor a fost şi noaptea întrebării - cine este Călin Georgescu?
De Cristi Popovici la 25.11.2024, 13:21Este linişte la sediul de campanie al lui Călin Georgescu situat în localitatea Izvorani din Ilfov. Câştigătorul primului tur al alegerilor prezidenţiale şi marea surpriză a acestui scrutin a ales să nu facă nicio declaraţie, prin vocea staff-ului de campanie a transmis presei că aşteaptă rezultatele finale pentru a vedea cine-i va fi contracandidat în turul 2 şi mâine va ieşi cu declaraţii oficiale.
Când va reveni Georgescu cu declaraţii
Cei din echipa sa de campanie s-au declarat destul de bucuroşi în urma votului masiv primit de Călin Georgescu, spun doar că sunt o echipă mică, de 10 oameni care au lucrat la susţinerea lui Călin Georgescu. Echipa a spus că atunci când vor afla cine va fi în turul 2, atunci îşi vor stabili şi strategia. Călin Georgescu este un personaj care şi-a dus campania pe social media, pe TikTok în special, reţea care în România are aproximativ 8 milioane de utilizatori. El s-a făcut remarcat cu un discurs suveranist şi este acuzat de contracandidaţii săi că susţine Rusia şi ideile putiniste.
A făcut de-a lungul anilor declaraţii controversate la adresa NATO şi a UE, iar în pandemie spunea într-un interviu că nu există virusul Covid. Despre trecutul său lumea nu ştie prea multe, este şi motivul pentru care căutările pe Google cu numele său au explodat în ultimele 24 de ore. Întrebarea cea mai des căutată fiind "Cine este Călin Georgescu?". În programul său de preşedinte propune "instaurarea statului suveranist, distributist şi a unei societăţi bazate pe democraţia participativă în care adevărul, libertatea şi suveranitatea sunt axa de valori a dezvoltării României".
De asemenea, mai propune predictibilitatea actului fiscal, cotă unică de 10%, stimularea agonisirii averii, educaţia şi sănătatea, componente cheie şi redirecţionarea fondurilor UE către micul proprietar.