Cod Rutier 2018. Şoferii agresivi în trafic riscă să rămână pietoni timp de 90 de zile!
Şoferii agresivi în trafic riscă să rămână pietoni timp de 90 de zile! Iar cei care fac victime pe şosele ar putea să nu mai primească o dovadă de circulaţie. Sunt propunerile parlamentarilor, care vor să schimbe din nou codul rutier.
De Redactia Observator la 20.11.2018, 22:25- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Şoferii agresivi în trafic riscă să rămână pietoni timp de 90 de zile! Iar cei care fac victime pe şosele ar putea să nu mai primească o dovadă de circulaţie. Sunt propunerile parlamentarilor, care vor să schimbe din nou codul rutier. În schimb, ar putea scădea amenzile pentru cei care nu poartă centură, chiar dacă sute de români mor din această cauză.
Scenele în care şoferii agresivi îşi varsă nervii pe alţi participanţi la trafic, ar putea fi pedepsite dur. Cu până la 20 de puncte de amendă şi suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de trei luni.
Mă gândesc la o femeie care poate greşeşte şi cine ştie se trezeşte cu un bărbat care blochează maşina şi sare la bătaie. Nu mi se pare normal să se întâmple aşa ceva, este reacţia deputatului Ștefan-Alexandru Băișanu.
Acelaşi proiect prevede ca, după un accident grav, cel vinovat să nu mai primească dovadă de circulaţie.
Una din cele mai importante schimbari va fi cea legata suspendarea permisului. Astfel incat daca acum soferii raman pietoni la 15 puncte penalizare, in viitor initiatorii proiectului de lege vor ca acest lucru sa se intample la 25 de puncte.
În schimb, parlamentarii vor să reducă amenzile pentru folosirea telefonului la volan şi nepurtarea centurii de siguranţă.
Amenda să nu fie o amendă astfel încât o familie obişnuită să nu-şi poată duce traiul de mâine, afirmă deputatul Cătălin Rădulescu.
Piloţii avertizează însă că numai în anul 2018 , peste 400 de români au murit şi alti 1400 au fost grav răniti din cauza lipsei centurii de siguranţă. Echipa Observator a simulat un impact la o viteză minimă, cu un manechin de mărime naturală.
O persoană de 100 de kilograme cântăreşte cam 160 de kg. Neavând centura, aţi văzut ce se întîmplă , te loveşti de volan, de parbriz, de scaunele din faţă, îl răneşti şi pe cel din faţă. degeaba el are centură că poţi să i rupi scaunul când vii cu 200 de kg peste el.
Toate aceste propuneri, unele bune, altele de neacceptat, vor fi integrate într un cod rutier european care va fi dezbătut în Camera Deputaţilor, anunţă Lucian Bode, preşedintele comisie Transporturi.
În plus, parlamentarii vor să reia o discuţie cotroversată: dacă radarele ar trebui sau nu presemnalizate.Decizia a fost deocamdată amânată pentru luna februarie, anul viitor.