Video Cât este amenda pentru parcare neregulamentară. Șoferii trebuie să mai plătească în plus 500 de lei dacă li se ridică mașina
În Bucureşti, orice şosea, intersecţie sau trecere de pietoni este loc de parcare. Şoferii îşi lasă de multe ori maşinile pe unde apucă, pentru că şansele de a fi sancţionaţi sunt mici. Iar traficul devine tot mai sufocat de la o zi la alta. Poliţiştii spun că dau anual mii de amenzi, dar recunosc că sunt depăşiţi de situaţie. Spun că nu pot fi pe toate străzile, 24 de ore din 24.
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Ultimele clipe din viaţa lui Silviu Prigoană. S-a prăbuşit la masă cu prietenii, la restaurantul pe care-l frecventa săptămânal
În Bucureşti, mai ales în timpul săptămânii, la orele aglomerate, fiecare parchează cum şi unde poate. Aşa se întâmplă şi pe Calea Moşilor, din Sectorul 2. Şoferii care încalcă legea au mereu câte o explicaţie. ”Incredibil de greu. Şi cu masinuţa atât de mică, tot este greu”, a spuns un șofer. ”Pentru două, trei minute am o livrare”, a declarat altul.
În nordul oraşului situaţia este identică. ”De obicei în parcări, caut, parchez mai departe, dar nu găseşti. Acum pe trecerea de pietoni. Uitaţi de jur împrejur. E haos. Nu au timp să sancţioneze atât”, a spus un alt șofer. ”Cu locurile de parcare e jale. Fiecare parchează pe trotuar, pe unde apucă. Eu am parcat aici pentru că am avut nevoie la covrigărie. Prefer să risc amendă decât să ce, să mă chinui să parchez? Mai bine stau pe trecere şi plătesc amenda în caz de ceva”, a mărturisit un alt șofer.
Sancţiunea în acest caz poate ajunge la 825 de lei. Dar asta nu e tot. Cei care îşi parchează mașina neregulamentar, riscă să nu o mai găsească acolo unde au lăsat-o ci la depozitul de maşini. Ca să o recupereze de acolo trebuie să plătească, pe lângă amendă şi o taxă de 500 de lei plus 50 de lei pentru fiecare zi în care maşina stă în depozit.
Peste 3.000 de mașini ridicate în sectorul 3
În primele 10 luni ale anului, în sectorul 3, de exemplu, au fost ridicate peste 3.000 de maşini parcate ilegal. ”Într-un interval de 24 de ore la nivelul poliției locale sector 3 se ridică un număr de aproximativ de 20-25 de autovehicule staţionate neregulamentar. Cele mai des întâlnite situaţii amintesc oprirea pe trotuar, pe colţul intersecţiilor, un factor principal generator de accidente rutiere din cauza lipsei vizibilităţii, de asemenea oprirea pe trecerile pentru pietoni”, a declarat Alexandru Dascălu, reprezentant Poliţia Locală Sector 3.
Poliţiştii spun că fac tot ce pot ca să elibereze şoselele. ”Din păcate mentalitatea conducătorului auto lasă de dorit şi trebuie să se schimbe. Momentan suntem la modul dacă vrea să plătească factura de telefonie trebuie să oprească în faţa sediului. Indisciplina pe care o avem în trafic, pentru a combate acest fenomen nu avem niciodată suficienți polițiști pentru a sta pe fiecare arteră. Practic dacă mergeţi pe orice arteră din Bucureşti găsiţi cel putin 5-6 abateri de la regulamentul rutier”, spune Daniel Răşică, şeful Poliţiei Locale Bucureşti.
Poliţia Locală Bucureşti şi Poliţia locală sector 3 au sancţionat anul acesta câte 5.000 de şoferi, fiecare. Pe lângă asta şi Brigada Rutieră a aplicat aproape 9.000 de sancţiuni.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰