Drumului Judeţean 687, un pericol pentru şoferi şi localnici: "Mi-au căzut copacii pe casă, mi-au luat podul"
Un drum din judeţul Hunedoara reuşeşte să dispere pe oricine trece prin zonă. Asta din cauza zecilor de tone de bolovani căzuţi pe asfalt şi care trebuie ocoliţi cu multă grijă, altfel se poate produce o nenorocire în orice moment.
De Redactia Observator la 09.07.2019, 17:31- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Un drum din judeţul Hunedoara reuşeşte să dispere pe oricine trece prin zonă. Asta din cauza zecilor de tone de bolovani căzuţi pe asfalt şi care trebuie ocoliţi cu multă grijă, altfel se poate produce o nenorocire în orice moment. În unele porţiuni, drumul s-a surpat. În altele, se circulă doar pe o bandă. Autorităţile locale au făcut teancuri de hârtii, în speranţa că totul se va rezolva.
De mai bine de o lună şi jumătate, zeci de tone de bolovani aduşi de torenţi de pe versanţi mărginesc drumul, spre mare îngrijorare a celor care trec prin zonă.
Petru Mărginean - inginer: Trec maşini de pâine, trec salvări, microbuze cu copii. Oamenii sunt panicaţi, sunt speriaţi şi din cauza cursului acestei văi dar şi din cauza acestui drum care nu este în administrarea nimănui.
În satul Dăbâca, malul s-a rupt pe o porţiune de 30 de metri.
Petru Mărginean - inginer: Creşte apa şi erodează prin terasament, efectiv mănâncă asfaltul şi-l surpă. Dacă vin două maşini mari, nu pot trece una pe lângă alta.
Surpări de teren periculoase sunt şi în apropiere comunei Lunca Cernii. Dacă un şofer este neatent sau nu cunoaşte bine zona, se poate prăbuşi zeci de metri cu maşina în cheile Cernei.
Liviu Lupulescu - primar Lunca Cernii: Degeaba facem hârtii şi sesizării că la nivel de judeţ nu se mişcă lucrurile. De câte ori am făcut sesizări ne pun să trimitem poze, să trimitem tot fel de hârtii, dar treabă deloc.
Zeci de locuinţe au fost afectate de inundaţiile din ultimele luni. Pârâul Negoiu şi-a ieşit din matcă şi a măturat totul în cale. Albia râului nu a mai fost curăţată de ani de zile. Localnicii spun că de vină sunt şi exploatările forestiere din zonă.
Localnică: Apele au adus aluviuni şi lemne, sunt blocate practic. La o a doua viitură o să ne iasă de tot acasă. De exemplu, anu ăsta fânu care a fost pe lângă apă, s-a dus, nu mai e bun de folosit.
Localnic: Apa e plină de bolovani, de stâlpi de beton. Mi-a luat gardul tot, mi-au căzut copacii pe casă, pe ţiglă, mi-au luat podul!
Autorităţile judeţene se află pe teren în zonele unde s-au produs pagube şi au fost distruse drumurile pentru a stabili măsurile ce se vor lua în continuare.