Afacerile cu simboluri naţionale aduc profit în Anul Centenarului
E forfotă într-un mic atelier de steaguri din Oradea. Mai este o lună şi jumătate până la Ziua Naţională, iar în an Centenar, comenzile au crescut semnificativ şi croitoresele muncesc de zor pentru a le onora.
De Redactia Observator la 14.10.2018, 10:57E forfotă într-un mic atelier de steaguri din Oradea. Mai este o lună şi jumătate până la Ziua Naţională, iar în an Centenar, comenzile au crescut semnificativ şi croitoresele muncesc de zor pentru a le onora. E o afacere de familie, de unde tricolorul ia calea oraşelor din toată ţara. Mii de steaguri, panglici şi cocarde trebuie să fie gata până pe 1 Decembrie.
Comenzile curg odată cu apropierea zilei de 1 Decembrie. În micul atelier din Oradea se munceşte aproape fără oprire.
E o afacere de familie, unde o mamă şi fiica sa îşi pun tot sufletul. Ajutate de câteva croitorese, spun că îşi fac treaba din pasiune. Astăzi, primesc sute de comenzi şi nu refuză niciuna.
ALEXANDRINA CHELU, producător: Avem deja pentru 1 Decembrie şi ne bucurăm că am atins câteva primării din ţară, unde până acum noi nu am pătruns, inclusiv Primăria Capitalei sau municipii precum Lugoj, Târgu Jiu, Braşov, adică sunt câteva localităţii unde n-am fi crezut că o să ajungem din firma noastră mică.
Calitatea şi preţurile, care sunt pentru toate buzunarele, spun ele, au făcut ca afacerea, pusă pe picioare acum 16 ani, să prospere.
ALEXANDRINA CHELU, producător: Mii şi mii de metri de ţesătură, diverse ţesături. Avem şi minimat, mătase, franjuri mii de metri. Inclusiv din tafta groasă, cum se fac steagurile militare, cele mai rezistente posibile. Care trebuie să aibă o perioadă de 100 de ani de rezistenţă.
Până pe 1 Decembrie, trebuie să fie gata peste 5000 de steaguri şi nu numai. Tricolorul îmbracă aici o mulţime de alte obiecte.
ALEXANDRINA CHELU, producător: Mai avem cocarde, fanioane, brelocuri, insigne, toate cu România şi, fireşte, acum a fost mare forfotă pe Centenar. Deci, peste tot pe unde se vede tricolurul, undeva trebuie să fie o bulină cu simbolul Centenarului.
În atelier se confecţionează steagurile tuturor ţărilor din lume, dar şi costume de epocă, cu care Iuliana şi Alexandrina organizează şi expoziţii.