ANAF a pus ochii pe gospodinele de pe Facebook. Femeile care îşi vând prăjiturile şi cozonacii pe net, luate în colimator de inspectorii de la Fisc
Gospodinele de pe Facebook au fost luate în colimator de inspectorii Fiscului. Șeful ANAF, Lucian Heiuș, atrage atenția românilor că „o gospodină care vrea să vândă prăjituri sau cozonac prin online, nefiind autorizată, este ilegal ce face”.
De Redactia Observator la 12.04.2023, 10:33„Poți să atentezi la sănătatea oamenilor. Nu este legal și toți consumatorii ar trebui să cumpere din magazinele organizate”, a spus el.
Gospodinele, în vizorul ANAF
Întrebat dacă vor începe verificări şi în rândul gospodinelor care comercializează cozonaci şi alte produse specifice Sărbătorilor Pascale şi care depăşesc acel plafon, preşedintele ANAF a subliniat că românii nu ar trebui să cumpere astfel de produse de la persoane fizice neautorizate.
„O gospodină care vrea să vândă prăjituri sau cozonaci prin online, nefiind autorizată, este ilegal ce face – pentru că poţi să atentezi la sănătatea oamenilor, nu este legal – şi toţi consumatorii ar trebui să cumpere din magazinele organizate. Ştiu că este o practică”, a adăugat Lucian Heiuş.
- Cum a reuşit un român să înşele statul cu zeci de milioane de lei. A fost descoperit abia acum de ANAF
- ANAF vrea să știe câți bani au românii cu popriri. Instituția va cere băncilor să-i comunice ce sume se află...
- ANAF scoate la licitaţie, pentru a patra oară, o casă cu teren. Prima dată a costat peste 110.000 lei; cât cere...
El a precizat că nu recomandă românilor să cumpere de la persoane fizice care fac reclame pe Facebook şi care nu sunt autorizate şi nu au laboratoare, nu au bucătării care să respecte minime condiţii de igienă stabilite de legislaţia din România. „Vinde prăjituri de casă dar el, cine ştie, le coace într-un garaj şi le pune după aceea în vânzare şi, Doamne fereşte, te trezeşti cu o Salmonella sau altceva, nefiind înregistrat şi să respecte condiţiile de igienă”, a mai spus şeful ANAF.
Inspectorii ANAF îi verifică pe cei care au avut vânzări anul trecut de peste 100.000 de euro.„Discutăm de fapte de comerţ care nu sunt autorizate. După ce am făcut acea verificare pe tranzacţiile care s-au făcut, ca urmare a informaţiilor din declaraţia 395 – şi am constatat că sunt peste 20.000 şi cu un volum de aproape 2 miliarde lei, am stabilit un prag de analiză de risc a noastră (…) Am zis să începem cu cei mai mari, cei mai mari fiind o persoană care a vândut prin comerţ online de 44 milioane lei, 9 milioane de euro, şi nu a declarat nimic. Mie mi se pare că omul ăla e şi sărit un pic de pe fix. Cum să vinzi de 9 milioane de euro fără să declari nimic? Este clar că sfidezi orice regulă de bun simţ”, a spus Lucian Heiuş.