Asigurarea de călătorie, garanția unei vacanțe fără surprize neplăcute
În sezonul vacanţelor, încercăm să scăpăm de griji şi să ne relaxăm. Iar suprizele neplăcute din concediu pot dispărea cu asigurarea de călătorie. Poliţa se încheie înainte de a pleca la drum.
De Redactia Observator la 16.06.2019, 01:53- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
În sezonul vacanţelor, încercăm să scăpăm de griji şi să ne relaxăm. Iar suprizele neplăcute din concediu pot dispărea cu asigurarea de călătorie. Poliţa se încheie înainte de a pleca la drum. Asigură atât bagajele, cât şi serviciile medicale în caz de urgenţă. Astfel, câţiva euro vă pot scuti de probleme. Există însă şi capcane. Situaţii când puteţi crede că sunteţi asiguraţi şi ajungeţi, de fapt, să vă descurcaţi pe cont propriu.
Sunt mai multe variante prin care românii îşi pot asigura liniştea în vacanţă. Una dintre ele este cea gratuită: cardul european de sănătate. Trebuie completat un formular şi depus la Casa de Sănătate.
DANIEL OSMANOVICI, purtător de cuvânt al CNAS: Recomandarea mea este ca acest lucru să se întâmple cu mult înainte de a-ţi lua concediu, nu de alta, dar după aceea devin perioade aglomerate. La casa din Bucureşti, înainte de concedii, sunt cam 200 de cereri pe zi de acest gen.
Acest card le asigură turiştilor aceleaşi servicii medicale de care beneficiază şi cetăţenii ţării pe care o vizitează.
Poate fi folosit însă doar pentru situaţii de urgenţă. Iar când alegeţi o poliţă privată, asiguraţi-vă că ţara pe care o vizitaţi este inclusă în pachet. De exemplu, cine merge în Turcia are nevoie de acoperire pentru Europa, dar şi pentru Asia.
SERGIU BERCEANU, broker de asigurări: De exemplu, pentru o poliţă de 50 de mii de euro pe o perioadă de zece zile - dacă mergem în vacanţă fără să facem sporturi extreme gen: sari cu paraşuta, parapanta, costul este undeva la zece euro pe cele zece zile.
Cine şi-a propus să înoate cu rechinii sau să meargă cu bicicleta pe munte, are nevoie de o asigurare suplimentară. Cea denumită sugestiv- sport extrem. Care poate dubla preţul asigurării de bază.
Ţineţi cont şi de modul în care călătoriţi. Cum 60 de la sută dintre românii care pleacă în vacanţă în Europa folosesc maşina personală, trebuie să fie atenţi la clauzele din contract.
CIPRIAN ENEA, specialist în turism: Oferă posibilitatea unor asigurători să nu plătească despăgubirile. Una din situaţiile frecvente este aceea în care maşina ne este furată cu cheia în contact.
Chiar şi în cazul unei escapade specialiştii ne recomandă să fim prudenţi.
Preţul unei poliţe pentru călătoriile în weekend porneşte de la doi, trei euro şi îi asigură turistului despăgubiri de până la 50 de mii de euro în situaţii de urgenţă, cum ar fi cele medicale sau cele de pierdere a bagajelor. taie aici
Asigurarea medicală şi de călătorie poate fi obţinută şi gratuit. În pachetele pe care unele bănci, companii de tehnologie sau de comunicaţii le oferă clienţilor.
MARIA CODREA, reprezentanta unei companii de comunicații: Asigură o paletă largă de situaţii neprevăzute, cum ar fi pierderea bagajelor, întârzierea călătoriei, inclusiv anularea călătoriei sau sporturi extreme.
Cine pleacă în vacanţă fără o poliţă, o poate obţine online, dar va fi asigurat abia după cinci zile.