Carnea de struţ, afacere de sărbători. Comenzile au crescut, deşi un kilogram costă 100 de lei
Este ideală pentru friptură, are puţin colesterol, dar şi un preţ pe măsură. Vorbim despre carnea de struţ, tot mai căutată de români, deşi se vinde cu peste 100 de lei kilogramul. Crescătorii de struţi de la noi sunt şi ei mulţumiţi.
De Redactia Observator la 12.12.2018, 00:03- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Este ideală pentru friptură, are puţin colesterol, dar şi un preţ pe măsură. Vorbim despre carnea de struţ, tot mai căutată de români, deşi se vinde cu peste 100 de lei kilogramul. Crescătorii de struţi de la noi sunt şi ei mulţumiţi. Afacerea porneşte cu o investiţie mare, dar profitul e bun: 100.000 de euro pe an.
În judeţul Bihor, într-una dintre cele mai vechi ferme de struţi din ţară, Florian Bala a început afacerea cu 50.000 de euro.
A fost nevoie, însă, de opt ani de cheltuieli, până când afacerea a început să meargă, spune crescătorul. Un singur pui de struţ costă 100 de euro. Iar o familie - 3.000 de euro. Acum, dintr-o fermă de struţi se poate obţine un profit de 100.000 de euro pe an. Carnea de struţ din ferma bihoreanului ajunge şi peste hotare.
Şi nutriţioniştii recomandă carnea de struţ, pentru că are mai puţin colesterol, este bogată în vitamine şi acizi Omega 3 şi se digeră mult mai uşor decât carnea de porc sau de vită. Calitatea vine, totuşi, cu un preţ pe măsură. Un kilogram de carne de struţ costă între 80 şi 140 de lei.
Şi restaurantele de fine dining au în meniuri carnea de struţ.
Și ouăle de struț sunt o delicatesă, iar preţul ajunge la 100 de lei bucata. <SCRIS> O omletă dintr-un singur ou de struţ poate hrăni chiar şi 15 persoane.