carne

Saramura izvorăște direct din munte, în localitatea buzoiană Mânzăleşti
Social • pe 25.10.2020 la 08:27

Saramura izvorăște direct din munte, în localitatea buzoiană Mânzăleşti

Toamna este sezonul murăturilor pentru toate gospodinele din ţară. În localitatea buzoiană Mânzăleşti, oamenii îşi...

Burgerii, subiect de amplă dezbatere în Parlamentul European
Extern • pe 21.10.2020 la 22:22

Burgerii, subiect de amplă dezbatere în Parlamentul European

Război în Parlamentul European pe denumirea de burger. Aleşii trebuie să decidă dacă produsele vegetariene pot sau nu purta...

România are cea mai ieftină carne din Europa, însă rămâne dependentă de import
Social • pe 19.08.2020 la 19:30

România are cea mai ieftină carne din Europa, însă rămâne dependentă de import

România are cea mai ieftină carne din toată Europa! Dar şi o putere de cumpărare pe măsură. Anul trecut, preţul cărnii era...

Pandemia de coronavirus ar putea ieftini prețul la carne
Social • pe 02.06.2020 la 23:48

Pandemia de coronavirus ar putea ieftini prețul la carne

Extreme în industria cărnii! În timp ce în Statele Unite ale Americii problemele cu aprovizionarea se adâncesc pe zi ce trece,...

Românii s-au înghesuit la coadă la carne înainte de petrecerea de 1 mai
Social • pe 30.04.2020 la 22:06

Românii s-au înghesuit la coadă la carne înainte de petrecerea de 1 mai

Aglomeraţia din pieţe sau magazine s-a mutat astăzi în faţa măcelăriilor. Românii au aşteptat la cozi zeci de minute pentru...

Carne de struț, pe masa de Paște
Social • pe 13.04.2020 la 16:38

Carne de struț, pe masa de Paște

Deşi carnea de miel este vedeta mesei de Paşte, tot mai mulţi sunt cei care o înlocuiesc cu cea de struţ. Au şi motive pentru...

Condiții speciale în piețele agroalimentare din Sibiu
Social • pe 11.04.2020 la 08:30

Condiții speciale în piețele agroalimentare din Sibiu

Pregătirile pentru masa de Paşte au început, în cele mai multe case, în ciuda restricţiilor din perioada de pandemie. În...

Făina, mălaiul și prăjelile, nerecomandate in izolare
Social • pe 26.03.2020 la 23:16

Făina, mălaiul și prăjelile, nerecomandate in izolare

În perioada de autoizolare putem uita de carne roșie, alimente prăjite sau dulciuri. Şi nu numai pentru siluetă, ci mai ales...

Proteinele vegetale înseamnă sănătate, dar românii preferă carnea
Sanatate • pe 07.03.2020 la 19:26

Proteinele vegetale înseamnă sănătate, dar românii preferă carnea

Carnea înlocuită cu nuci, orez brun sau soia ne-ar putea prelungi viaţa. Şi chiar ne-ar proteja în faţa bolilor de inimă....

Mieii de Paşte vor fi mai mari, anul acesta, dar la un preţ mai mic
Social • pe 30.01.2020 la 22:12

Mieii de Paşte vor fi mai mari, anul acesta, dar la un preţ mai mic

Anul acesta, de Paşte, vom avea miei mai mari şi mai ieftini. Iarna neaşteptat de caldă a dat peste cap până şi bioritmul...

Carnea de porc, alimentul cel mai apreciat de către români
Social • pe 24.01.2020 la 21:39

Carnea de porc, alimentul cel mai apreciat de către români

Nicio masă fără carne. Cel puţin asta arată statisticile oficiale. În vremuri de criză financiară, consumul a scăzut....

13 tone de carne de curcan din zone de risc au ajuns în mai multe magazine din ţară
Social • pe 20.01.2020 la 21:29

13 tone de carne de curcan din zone de risc au ajuns în mai multe magazine din ţară

Este alertă alimentară în România! 13 tone de carne de curcan importate din Ungaria, ţară cu restricţii din cauza gripei...

Alertă alimentară în vestul României, din cauza gripei aviare
Social • pe 17.01.2020 la 19:54

Alertă alimentară în vestul României, din cauza gripei aviare

Alertă alimentară în vestul României. În judeţul Bihor au ajuns mai multe loturi de carne de curcan importate din zone în...

Românii mănâncă cea mai scumpă carne de porc din Europa
Economic • pe 15.01.2020 la 23:01

Românii mănâncă cea mai scumpă carne de porc din Europa

Românii mănâncă cea mai scumpă carne de porc din Europa. Fermierii noştri vând kilogramul de carne de porc în viu cu aproape...

Tradiția tăierii porcului înainte de Crăciun, la muzeul din Bistrița
Social • pe 22.12.2019 la 13:21

Tradiția tăierii porcului înainte de Crăciun, la muzeul din Bistrița

Înainte de Crăciun, tăierea porcului reprezintă o sărbătoare în sine. În funcţie de fiecare zonă geografică, obiceiurile...

Tradiţiile şi obiceiurile de Ignat, transformate în pachete turistice
Social • pe 20.12.2019 la 20:37

Tradiţiile şi obiceiurile de Ignat, transformate în pachete turistice

Înainte de a se strânge în jurul mesei de Crăciun, familiile s-au reunit pentru o tradiţie veche, Igantul. În satele...

Doi soți din Humulești s-au întors din străinătate pentru a deschide o afacere cu mâncare proaspătă
Social • pe 18.12.2019 la 16:38

Doi soți din Humulești s-au întors din străinătate pentru a deschide o afacere cu mâncare proaspătă

Au lăsat satul de poveste al lui Creangă şi au plecat printre străini! Au muncit ani de zile pentru visul lor, iar acum au...

Creșterea gâștelor, o afacere înfloritoare
Social • pe 18.12.2019 la 16:20

Creșterea gâștelor, o afacere înfloritoare

Creșterea gâștelor pentru reproducție este afacere cât se poate de înfloritoare! Dar asta numai dacă reuşiţi să vă...

Carne de porc vândută în mizerie, într-o cunoscută piaţă din Bucureşti (Video)
Social • pe 17.12.2019 la 20:58

Carne de porc vândută în mizerie, într-o cunoscută piaţă din Bucureşti (Video)

Angajaţi cu fişe de analize expirate şi carne ţinută în condiţii mizerabile! Asta au găsit astăzi inspectorii ANPC în hala...

Producătorii români înlocuiesc carnea de porc cu cea de pui, din cauza pestei
Social • pe 17.12.2019 la 17:48

Producătorii români înlocuiesc carnea de porc cu cea de pui, din cauza pestei

Pesta porcină nu a aplicat o lovitură de graţie doar micilor crescători! Nici procesatorii nu se simt mai bine, pentru că li...

Masa de Crăciun, mai scumpă din cauza pestei porcine
Social • pe 12.12.2019 la 16:20

Masa de Crăciun, mai scumpă din cauza pestei porcine

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, scumpirea cărnii de porc dă peste cap planurile gospodinele pentru masa festivă....

Crescătorii de porci continuă să vândă la liber, în ciuda pericolului pestei porcine
Social • pe 11.12.2019 la 21:21

Crescătorii de porci continuă să vândă la liber, în ciuda pericolului pestei porcine

Nici pesta porcină şi nici legea nu-i sperie pe crescătorii de porci. Animalele sunt vândute la liber, în poartă, pe stradă...

Sute de kilograme de carne distruse, după dezastrul descoperit la târgul de Crăciun din Constanţa
Social • pe 11.12.2019 la 19:48

Sute de kilograme de carne distruse, după dezastrul descoperit la târgul de Crăciun din Constanţa

Mâncăruri de Crăciun, distruse cu clor! S-a întâmplat la Constanţa, acolo unde inspectorii de la Protecţia Consumatorului au...

Unii români preferă carnea de miel pe masa de Crăciun
Social • pe 07.12.2019 la 09:30

Unii români preferă carnea de miel pe masa de Crăciun

Mulţi români au renunţat de ani buni să mai pună carne de porc pe masa de Crăciun! Unii aleg curcanul, pe motiv că are carnea...

Festivalul D'ale porcului, de la Oradea, a atras bucătari talentați
Social • pe 30.11.2019 la 22:24

Festivalul D'ale porcului, de la Oradea, a atras bucătari talentați

Cu o zi înainte de Ziua Naţională, bucătarii s-au întrecut la Oradea în reţete de Crăciun. S-au adunat la festivalul D ale...

Produsele vegane cuceresc piaţa din România
Social • pe 20.11.2019 la 19:40

Produsele vegane cuceresc piaţa din România

Produsele vegane cuceresc piaţa. Sunt comercianţi care anunţă vânzări de 40 de ori mai mari decât acum doi ani. Bucătarii au...

Restaurantele și-au adaptat meniul în perioada postului
Social • pe 18.11.2019 la 16:23

Restaurantele și-au adaptat meniul în perioada postului

Următoarele cinci săptămâni pun la grea încercare gospodinele, pentru că - din meniu - trebuie excluse ouăle, carnea şi...

Pomana porcului, la Târgul Tradițional de la Muzeul Țăranului Român
Social • pe 17.11.2019 la 19:24

Pomana porcului, la Târgul Tradițional de la Muzeul Țăranului Român

În plin post al Crăciunului, Bucureştiul s-a transformat în capitala fripturilor. Cei care au trecut astăzi pe la unul dintre...

Creştinii intră în Postul Crăciunului, renunţând la carne şi lactate
Social • pe 14.11.2019 la 21:23

Creştinii intră în Postul Crăciunului, renunţând la carne şi lactate

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi "Lăsata Secului" în timp ce unii au început deja să ţină Postul Crăciunului....

Pesta impune reguli stricte în privinţa creşterii de porci, în România
Social • pe 08.11.2019 la 20:05

Pesta impune reguli stricte în privinţa creşterii de porci, în România

E oficial! De astăzi, românii nu mai au voie să crească mai mult de cinci porci în gospodării pentru consumul propriu. Cei...

Mezelurile tradiţionale, scumpite cu peste 30% de Crăciun din cauza pestei porcine
Social • pe 01.11.2019 la 21:13

Mezelurile tradiţionale, scumpite cu peste 30% de Crăciun din cauza pestei porcine

De Crăciun, românii vor mânca tobă, lebăr sau cârnaţi numai de poftă, pentru că producătorii scumpesc din nou mezelurile...

Românii pregătesc comenzile de carne pentru Crăciun
Social • pe 31.10.2019 la 21:12

Românii pregătesc comenzile de carne pentru Crăciun

Pe uliţele satelor se simte deja miros de cârnaţi, slănină şi pastramă. Micii producători au dat startul sezonului de...

Importul de carne de porc a ajuns la 85%, din cauza pestei
Social • pe 29.10.2019 la 21:09

Importul de carne de porc a ajuns la 85%, din cauza pestei

Porcul de Crăciun va fi cumpărat de pe internet anul acesta. Doar acolo mai curg ofertele. În sate, oamenii se tem să vândă...

Românii fac produse tradiţionale de Crăciun cu carne de porc din import, din cauza pestei porcine
Social • pe 24.10.2019 la 20:02

Românii fac produse tradiţionale de Crăciun cu carne de porc din import, din cauza pestei porcine

De Crăciun, vom mânca cârnaţi şi tobă cu carne de import! 33 de judeţe sunt lovite de pesta porcină africană, iar...

Pesta porcină africană transformă carnea de porc într-o delicatesă
Social • pe 16.10.2019 la 20:25

Pesta porcină africană transformă carnea de porc într-o delicatesă

Friptura de Crăciun va ajunge anul acesta o delicatesă! Faţă de anul trecut, preţul cărnii de porc a crescut deja cu aproape...

Ziua produselor româneşti, sărbătorită cu pastramă şi caşcaval afumat
Social • pe 10.10.2019 la 22:13

Ziua produselor româneşti, sărbătorită cu pastramă şi caşcaval afumat

De ziua produselor româneşti, a fost festin cu pastramă, balmoş şi caşcaval afumat, la târgurile tradiţionale din toată...

Amenzi pentru gălăţenii care au vopsit găinile ca să-i păcălească pe clienţi
Social • pe 07.10.2019 la 20:20

Amenzi pentru gălăţenii care au vopsit găinile ca să-i păcălească pe clienţi

Găini cu pielea vopsită în galben, vândute la colţ de stradă pe post de pui bio de ţară! Este escrocheria descoperită de...

Carnea în untură, la modă în restaurante
Social • pe 18.09.2019 la 22:00

Carnea în untură, la modă în restaurante

Carnea la garniţă nu-i ajută doar pe gospodari să treacă iarna, ci şi pe clienţii restaurantelor să-şi facă pofta cu o...

Alertă sanitară la nivel mondial. Bacterie periculoasă găsită în carnea de porc din Spania
Extern • pe 23.08.2019 la 22:12

Alertă sanitară la nivel mondial. Bacterie periculoasă găsită în carnea de porc din Spania

Este alertă medicală la nivel mondial. Doi oameni au murit şi alţi 160 s-au îmbolnăvit, în Spania, după ce au mâncat...

Mezelurile tradiţionale au tot mai mult succes la români
Social • pe 21.08.2019 la 21:23

Mezelurile tradiţionale au tot mai mult succes la români

În bătălia dintre tradiţional şi industrial, produsele româneşti cu etichete curate câştigă tot mai mult teren....

Burgerul vegetal, o bombă calorică
Social • pe 20.08.2019 la 21:57

Burgerul vegetal, o bombă calorică

Burgerul vegetal, preferat de mulţi ca o alternativă la cel clasic american, este la prima vedere o variantă mult mai...

Cum ar trebui să arate mezelurile de calitate
Social • pe 06.08.2019 la 16:14

Cum ar trebui să arate mezelurile de calitate

Majoritatea nutriţioniştilor susţin că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, aşa că trebuie să cuprindă toată...

Tocanul de oaie, o nouă reţetă românească pe lista produselor protejate de stat
Social • pe 24.07.2019 la 21:35

Tocanul de oaie, o nouă reţetă românească pe lista produselor protejate de stat

Tocanul de oaie, mâncarea de bază a ciobanilor în transhumanţă, este de azi produs tradiţional. Singurii care îl pot vinde...

Comisarii OPC, îngroziţi de condiţiile găsite la restaurantele de pe litoral
Social • pe 22.07.2019 la 21:50

Comisarii OPC, îngroziţi de condiţiile găsite la restaurantele de pe litoral

O problemă foarte gravă iese la iveală după unul dintre cele mai aglomerate weekenduri pe litoral. Cele mai frumoase restaurante...

Legenda lui Dracula, transpusă în bucătăria restaurantelor
Inedit • pe 28.06.2019 la 21:55

Legenda lui Dracula, transpusă în bucătăria restaurantelor

Când spui Castelul Bran, gândul îţi zboară automat la poveştile cu vampiri. Asta i-a inspirat şi pe bucătarii restaurantului...

Hot dog de 30 de kilograme și un metru jumătate, în Statele Unite
Inedit • pe 27.06.2019 la 13:59

Hot dog de 30 de kilograme și un metru jumătate, în Statele Unite

Unul dintre cei mai mari hot-dogi din lume a fost pregătit în ţara fast food-ului, Statele Unite ale Americii. Preparatul greu de...

Carnea albă, mai puţin sănătoasă pe cât se credea
Social • pe 05.06.2019 la 21:50

Carnea albă, mai puţin sănătoasă pe cât se credea

Carnea albă nu este nicidecum atât de sănătoasă pe cât se credea! Concluzia le aparţine mai multor cercetători din Statele...

Un kilogram de cireşe costă și cât 4 kilograme de carne, în București
Social • pe 03.05.2019 la 23:49

Un kilogram de cireşe costă și cât 4 kilograme de carne, în București

Au apărut cireșele de import în piețe și costă chiar și cât 4 kilograme de carne. În schimb, agricultura românească este...

Hala de carne din Piața Matache, închisă după o anchetă Observator
Social • pe 03.05.2019 la 20:15

Hala de carne din Piața Matache, închisă după o anchetă Observator

Carne de miel cu bacterii periculoase, Salmonella şi E-coli. Asta au descoperit la laborator reporterii Observator care au testat...

Grătarul sănătos, grătarul ideal de 1 mai
Social • pe 01.05.2019 la 17:35

Grătarul sănătos, grătarul ideal de 1 mai

Dacă vreţi să păstraţi tradiţia grătarului de 1 mai şi nu apreciaţi micii, carnea preparată pe cărbuni încinşi este...