Explicația autorităților după ce reparațiile de pe Autostrada A1 au rezistat doar 24 de ore
24 de ore! Atât au ţinut reparaţiile făcute de angajaţii Companiei de Drumuri pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Asfaltul turnat de muncitori marți dimineaţă a rezistat până la prima ploaie.
De Redactia Observator la 19.12.2018, 21:0024 de ore! Atât au ţinut reparaţiile făcute de angajaţii Companiei de Drumuri pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Asfaltul turnat de muncitori marți dimineaţă a rezistat până la prima ploaie. Asta deşi directorul de investiţii al CNAIR promitea că gropile vor rămâne astupate până la primăvară. Acum sunt şi mai mari şi se întind pe o lungime de peste 40 de kilometri.
Din cauza gropilor, prima bandă a autostrăzii Bucureşti-Piteşti a devenit o adevărată capcană pentru şoferi. Angajaţii Companiei de Drumuri au început de ieri să mai astupe din ele. Pe ploaie şi, apoi, pe ninsoare. Reparaţiile au rezistat... o noapte. La lumina zilei, au reapărut craterele.
Marginea autostrăzii este plină de capace de roţi şi bucăţi de plastic care au sărit de la maşini.
"Eu am firmă de transport cu 5 autoutilitare şi le-am distrus pe toate. În fiecare zi exista cate o pană, un pivot şi plătesc taxe de 100 de milioane în fiecare an, pentru ce?", exclamă un șofer nemulțumit.
Marți, directorul de Investiţii al CNAIR promitea că asfaltul va rezista.
Florin Dascălu directorul Direcţiei de Investiţii al CNAIR: Producătorul de mixtură stocabilă garantează trei luni de zile.
Asfaltul a inceput însă sa se desprinda la nici 24 de ore de cand a fost pus. Tot marți, reprezentantul unei companii străine care colaborează cu drumarii de la noi venea cu promisiuni de domeniul fantasticului.
Liviu Belu, reprezentantul firmei de asfaltare: Producătorul dă o garanţie de trei ani la reparaţie.
Explicația autorităților
Miercuri, însă, a vorbit doar purtătorul de cuvânt al CNAIR. A găsit şi explicaţii.
Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR: La ora actuală, tot ce putem să facem sunt nişte reparaţii de moment, cu mixtură stocabilă, la rece. Ea nu ţine foarte mult, are o durată de viaţă limitată, se ia! Aceste tipuri de mixturi, în această perioadă, sunt sacrificate.
Reporter: Nu au ţinut nici măcar o zi!
Alin Şerbănescu: Nici nu au cum să ţină din cauza faptului că este... carosabilul este ud!
Aşadar, până când vremea va permite turnarea unui covor asfaltic, vom tot vedea peticiri pe A1. Aceeaşi situaţie este şi pe primii 40 de kilometri din A2 între Bucureşti şi Fundulea. Pe ambele sectoare, şoferii sunt sfătuiţi să meargă cu o viteză maximă de 80 de kilometri pe oră.