Fiscul a descoperit o firmă care în doar doi ani a făcut datorii la stat de 2,7 milioane de euro
Inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au anunţat luni că au descoperit o firmă care a acumulat, în perioada 2014-2016, datorii la stat de 12,43 milioane lei (2,7 milioane euro) prin achiziţii făcute prin firme-fantomă, aproape întreaga sumă reprezentând deduceri ilegale de TVA.
De Redactia Observator la 03.04.2017, 16:47- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au anunţat luni că au descoperit o firmă care a acumulat, în perioada 2014-2016, datorii la stat de 12,43 milioane lei (2,7 milioane euro) prin achiziţii făcute prin firme-fantomă, aproape întreaga sumă reprezentând deduceri ilegale de TVA.
Din suma totală, 9,66 milioane lei reprezintă deduceri ilegale de TVA, iar 2,77 milioane lei reprezintă cheltuieli deduse ilegal din impozitul pe profit, potrivit inspectorilor fiscali. La firma respectivă, care are ca obiect de activitate „fabricarea articolelor din material plastic pentru construcţii”, inspectorii consideră că au descoperit o serie de tranzacţii fictive efectuate pentru a putea deduce TVA şi alte cheltuieli la calculul profitului impozabil.
Fiscul susţine că, prin intermediul a patru firme înregistrate în România, având caracteristici specifice firmelor-fantomă, compania a generat achiziţii care apar în facturile fiscale înregistrate în evidenţa contabilă, precum şi în declaraţiile fiscale depuse. La cele patru firme, potrivit DGAF, inspectorii au descoperit lipsa activităţii la sediile sociale declarate, fiind inactivate ca urmare a verificărilor efectuate de către inspectorii antifraudă.
În plus, firmele respective nu ar avea sedii secundare/puncte de lucru declarate în care să desfăşoare activitate, iar administratorii/asociaţii societăţilor nu ar figura cu venituri/angajaţi la nicio entitate juridică, conform bazelor de date ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).
- Un puternic incendiu a izbucnit luni, în Capitală, în podurile a patru case învecinate
- GALERIE FOTO! Acestea sunt IMAGINILE TERORII la Sankt Peterburg, unde 10 oameni au fost ucişi, iar 50 răniţi în...
- Situație fără precedent în România. Aproape două miliarde de euro cheltuite pe subvenţii! Explicația...
- EXPLOZII la metroul din Sankt Petersburg! Vladimir Putin anunţă că sunt luate în calcul toate pistele, inclusiv...
- Sătul de ghinioanele în dragoste, un inventator a recurs la o soluţie INEDITĂ pentru a-şi găsi jumătatea
- Consilerul lui Iohannis lansează un AVERTISMENT SUMBRU pentru România, după BREXIT
- Florin Iordache, fostul ministru de Justiţie, propus ca vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor
Potrivit inspectorilor, firmele nu au achiziţii care să justifice livrările ulterioare, nu deţin personal angajat care să coordoneze activitatea acestora (vânzări, logistică, management) şi nu deţin autovehicule.
”În scopul creării unei aparenţe de legalitate, în declaraţiile recapitulative şi deconturile depuse de societăţile partenere sunt înscrise valori (achiziţii, livrări, TVA colectată, TVA deductibilă etc.) cu scopul sustragerii de la obligaţiile bugetare de plată”, se arată în comunicat.
De asemenea, inspectorii susţin că firma verificată a emis şi înregistrat în evidenţa contabilă facturi de vânzare către o firmă înregistrată în Ungaria, administrată de o persoană de naţionalitate română, cu scopul ascunderii operaţiunilor de achiziţie înregistrate iniţial.
Potrivit DGAF, majoritatea sumelor plătite de companie în contul operaţiunilor fictive au fost ridicate în numerar de alte persoane decât asociaţii/administratorii societăţilor partenere, ceea ce constituie indicii temeinice privind operaţionalizarea unui circuit de spălare a sumelor ilicite.