Preţul unui loc de parcare în Capitală. Taxele vor creşte cu 15% din 2024
Doar mâine poţi să mai plăteşti locul de parcare închiriat de la Primărie, în Bucuresti, ca să nu îl pierzi. De luni, spaţiile neachitate sunt oferite următorilor de pe lista de aşteptare. Bătălia este mare pentru că preţurile sunt între 300 şi 600 de lei pe an. De anul viitor, taxele vor creşte cu 15%.
De Andreea Milea la 30.03.2023, 20:12Aproape 10.000 de şoferi bucureşteni nu au plătit încă tariful pentru parcarea de reşedinţă. La sectorul 4 au rămas cele mai multe locuri neachitate: peste 2.000. Cei care nu isi vor plăti locul de parcare pana la finalul acestei luni, il vor pierde. Acesta nu va mai putea fi recuperat si va fiatribuit unui alt locatar, in ordinea in care au fost depuse cererile. Unii bucureşteni nu au mai vrut să prelungească înţelegerea cu primăria din sectorul 4 din cauza preţurilor. Spre bucuria celor care au aşteptat un loc liber ani de zile.
Numărul locurilor de parcare de reşedinţă din Capitală se ridică acum la puţin peste 230.000
"600 de lei, zona aceasta, în faţa blocului, de la 80 de lei. Unii au renuntat, vă spun. Au vândut maşinile", a declarat Marius Necula, preşedinte de bloc. "Sunt tranzacţii, apartamentele se mai vand, oamenii se mută, renunta unii dintre ei la masini", a declarat Rareş Hopincă, city manager Sectorul 5. În sectorul 2 în schimb, sunt rare cazurile în care şoferii nu au încheiat un contract nou.
"Sunt 15 persoane care inca nu si-au plătit locul de pacare. Asta înseamna un procent de 99,94% din cei care au loc de parcare in Sectorul 2", a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2. În Sectoarele 5 şi 6 sunt câte 1.500 de abonamente care nu au fost reînnoite până acum. Numărul cererilor pentru noi locuri de parcare este însă mult mai mare.
- Un român i-a reparat TIR-ul şoferului ucrainean lăsat de patron să moară de foame pe Valea Oltului. Calvarul lui...
- Cu loc de parcare, dar fără cauciucuri. 37 de maşini, vandalizate în parcarea unui bloc din Târgu Mureş: "A...
- Cum sfidează șoferița din Iași familiile celor patru muncitori pe care i-a omorât, anul trecut, în timp ce...
"Sunt mai multe decat in anii trecuti. De la inceputul anului s-au depus 9.700 de cereri de parcare dintre care aprox 4.800 au fost solutionate. Aproximativ 4.850 raman inca in asteptare. Pentru că efectiv nu sunt locuri", a declarat Rareş Hopincă, citymanager Sectorul 5. 12.000 de cereri sunt în aşteptare în Sectorul 6 şi 8 mii în Sectorul 2. "Toate sunt ocupate. Pe masura ce se eliberează pot intra urmatorii care sunt pe lista de asteptare", a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.
Aşa că şoferii mai au de aşteptat. Numărul locurilor de parcare de reşedinţă din Capitală se ridică acum la puţin peste 230.000 în condiţiile în care în Bucureşti sunt înmatriculate peste 1,8 milioane de maşini.