Antena LIVE

Curs valutar

Numărul dezabonărilor la Netflix s-a triplat în SUA după ce fondatorul Reed Hastings a anunţat că o susţine pe Kamala Harris

Numărul dezabonărilor la plaftorma de streaming Netflix a crescut în SUA după ce cofondatorul Reed Hastings a anunţat în vară că o susţine pe Kamala Harris şi că a donat 7 milioane de dolari pentru campania acesteia. 

De la 30.09.2024, 16:42
WhatsApp
Rata dezabonărilor la Netflix s-a triplat în SUA după ce fondatorul Reed Hastings a anunţat că o susţine pe Kamala Harris Getty Images

Susținătorii lui Donald Trump au renunţat la Netflix, după ce unul dintre co-fondatorii gigantului de streaming online și-a susținut public susţinerea pentru Kamala Harris. Rata dezabonărilor aproape că s-a triplat în SUA, după ce Hastings a anunţat o donaţie de 7 milioane de dolari unei asociaţii pro Kamala Harris, potrivit companiei de cercetare Antenna, citată de Bloomberg. Netflix are printre cele mai scăzute rate de dezabonare din industrie.

Dezabonările Netflix au crescut 

Netflix a avut o rată de dezabonare de 2,8%, în luna iulie, în SUA, mai mare decât în oricare lună din februarie încoace. La finalul iernii, compania de a renunțat la pachetul de bază (cel mai ieftin) de 11,99 dolari, fără reclame. Dar perioada de cinci zile după ce Hastings şi-a anunţat sprijinul pentru Kamala Harris a avut un număr neobișnuit de mare de dezabonări, chiar și pentru iulie.

Hastings, cunoscut ca fiind un donator democrat, şi-a anunţat susținerea pentru Harris într-o postare pe platforma de socializare X pe 22 iulie. O zi mai târziu, a declarat pentru siteul The Information că a donat 7 milioane de dolari unui super PAC pro-Harris. Aceste PAC-uri, denumite oficial "political action committee" sunt structuri care acordă fonduri de campanie candidaţilor politici.

Pe acelaşi subiect

La scurt timp, susţinătorii lui Donald Trump au început să îndemne la boicotarea serviciului de streaming. Unii au postat fotografii prin care arătau că și-au închis conturile alături de hashtag-ul #CancelNetflix. 26 iulie a fost cea mai proastă zi din acest an pentru Netflix,la numărul de dezabonări. Compania a refuzat să comenteze, iar Hastings nu a răspuns unei solicitări de a face comentarii.

Creșterea anulărilor de abonament la Netflix a durat doar câteva zile şi nu a fost la fel de severă ca reacția din 2020, când clienţii conservatori au cerut scoaterea filmului francez "Cuties", acuzat de exploatarea copiilor, deşi unii dintre ei nici nu văzuseră filmul. 

Netflix şi iniţiativele DEI

Efectul pe termen lung al acestor incidente este greu de evaluat, susţine Bloomberg. După scandalul George Floyd din 2020, agențiile de publicitate și companiile americane s-au arătat dornice să vorbească despre problemele sociale. Multe companii s-au grăbit să-și arăte sprijinul pentru comunitatea de culoare și au lansat programe sau inițiative pentru a promova diversitatea, echitatea și incluziunea (prescurtat DEI). Netflix şi-a mutat banii în bănci deținute de negri, iar Hastings a donat universităților considerate a fi de culoare (din punct de vedere istoric).

Cu toate acestea, în ultimii ani, aceste inițiative DEI au început să fie criticate. Vânzările unei populare beri americane, Bud Light, au scăzut după ce compania a lansat o campanie publicitară cu un influencer transgender care a declanșat un boicot din partea conservatorilor. Criticii iniţiativelor DEI au fost încurajați şi de Curtea Supremă care a decis că programele concepute pentru a stimula diversitatea rasială în campusurile universitare sunt discriminatorii.

Netflix nu este singura companie de divertisment care se confruntă cu reacții negative după ce conducerea s-a implicat în campanii politice. Walt Disney s-a luptat mai bine de doi ani cu guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, după ce compania a criticat o lege care restricționează discuțiile la şcoală despre orientarea sexuală și identitatea de gen. De asemenea, compania a fost atacată în ultimele săptămâni pentru relația strânsă dintre Kamala Harris și Dana Walden, director la Disney Entertainment, în subordinea căreia intră ABC News, postul care a difuzat singura dezbatere prezindenţială între Donald Trump şi Kamala Harris. 

La fel ca majoritatea companiilor de divertisment și cele de tech din Silicon Valley, angajații Netflix înclină politic spre stânga. Celălalt fondator al Netflix, Ted Sarandos, este căsătorit cu Nicole Avant, fostă ambasadoare în administrația Obama. Sarandos și Avant sunt implicaţi în politică și l-au susţinut pe omul de afaceri Rick Caruso în cursa pentru primăria din Los Angeles în 2022. Netflix va anunţa rezultatele financiare la jumătatea lunii octombrie când se va afla cât de afectată a fost de acest episod. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

netflix kamala harris alegeri sua 2024 donald trump
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unei înşelătorii pe WhatsApp?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Singura propoziție din limba română care se citește la fel din ambele capete....
Fanatik.ro
Publicat 16.02.2025
Momentul în care un canoist a fost prins în gură și apoi scuipat de o balenă...
spotmedia.ro
Publicat 14.02.2025
Zelenski: Rusia se pregătește să trimită 100.000 de soldați în Belarus,...
spotmedia.ro
Publicat 13.02.2025
Iluzie optică virală | În această imagine sunt 4 lei, nu doar 2. Găsiți-i pe...
Gandul
Publicat 16.02.2025
Care este probabilitatea ca asteroidul Bennu să lovească Pământul şi să...
Adevărul
Publicat 16.02.2025
Laurențiu Reghecampf a cerut-o în căsătorie Corina Caciuc! Cum a reacționat...
A1
Publicat 16.02.2025
Horoscopul zilei de 17 februarie 2025. Racii sunt sfătuiți să gândească...
CaTine
Publicat 16.02.2025
Ce ținute poartă Alexandru Papadopol și Cristiana Luca la nunta lor! Actorul...
spynews.ro
Publicat 14.02.2025
Începe procesul Simonei Halep la New York! Avocații româncei au obținut o...
GSP
Publicat 11.02.2025
Care sunt cele mai „inutile” facultăți din România. Cu greu îți găsești...
Click.ro
Publicat 15.02.2025
Singurul mamifer cu sânge rece a uimit experții. Creatura neobișnuită a...
Useit
Publicat 16.02.2025
O celebră influenceriță a murit la doar 28 de ani. Fanii, în stare de șoc
Redacţia.ro
Publicat 13.02.2025
Schema banală prin care contabila și casiera au furat 360.000 de lei din bugetul...
libertatea.ro
Publicat 16.02.2025
Sam Asghari a vorbit despre relația lui cu Britney Spears. Cei doi s-au cunoscut...
ZU
Publicat 16.02.2025
Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde
Hello taste
Publicat 12.02.2025
Cum să sprijini copilul prin validarea emoțiilor sale
Deparinti
Publicat 15.02.2025
Fiica regretatei Lorena Rojas are 11 ani. Cum a crescut Lucianna alături de sora...
Happy
Publicat 14.02.2025
Cine este și cum arată iubita lui Ilie Bolojan: Ce salariu are președintele...
BZI
Publicat 12.02.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Rinita alergică sau „febra fânului”. Cauze, simptome și tratament
Medicool
Publicat 16.02.2025