Reactorul 2 al Centralei nucleare de la Cernavodă a fost repornit, la două zile după ce se deconectase automat
Reactorul 2 al centralei nucleare din Cernavodă, deconectat sâmbătă din cauza unei disfunctionalităţi în partea clasică a unităţii, a fost resincronizat luni dimineaţa la ora 07:00 la Sistemul Energetic Naţional, a anunţat Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), compania care operează centrala nucleară din Cernavodă.
De Cosmin Stăniloiu la 31.08.2020, 10:00- Reactorul se oprise sâmbătă.
- Luni a fost resincronizat la Sistemul Energetic Național.
"Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional (SEN) în data de 31 august 2020, ora 07:00", a informat compania.
Unitatea 2 s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de 29 august 2020 din cauza apariţiei unei disfunctionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară.
"Lucrările de remediere şi deconectarea automată a Unităţii 2 de la SEN nu au avut impact asupra securităţii nucleare, personalului, populaţiei şi mediului înconjurător, acestea realizându-se în conformitate cu procedurile aplicabile ale centralei", precizează compania.
Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.
- Un român cu BMW nou nouț luat din Germania a vrut să-l ducă în Moldova. A rămas fără mașină în vamă
- Un tânăr din Reșița s-a urcat în pod și era gata să își ia viața, când au venit jandarmii după el (Video)
- Un șofer lăsat fără permis la Satu Mare a contestat sancțiunea: "Am acasă gemeni, soția e însărcinată tot...
Nuclearelectrica are aproximativ 2.000 de salariaţi şi o capitalizare de 5,09 miliarde lei.
Compania a realizat în primele şase luni ale anului un profit net de 343,22 milioane lei, în creştere cu 18% faţă de perioadă similară a anului trecut, şi venituri din exploatare de 1,18 miliarde lei, mai mici cu 2%, faţă de semestrul 1 din 2019.
Producţia de energie electrică s-a ridicat la 5.499 GWh, în prima parte a anului, mai mare cu aproape 12% faţă de primul semestru din 2019.