Rectificarea bugetară a fost adoptată. Parlamentul a votat creșterea punctului de pensie cu 40%
Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marți, proiectul privind rectificarea bugetului de stat, care include amendamentul PSD referitor la creşterea punctului de pensie cu 40%. Au fost 242 de voturi pentru, 147 contra și 11 abțineri.
De Veronica Micu la 22.09.2020, 14:49- Liberalii au anunțat că vor ataca decizia la Curtea Constituțională.
- Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că proiectul este un act de agresiune asupra stabilitatii economice a României.
- Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.
Rectificarea bugetară a fost aprobată de deputați și senatori, principala modificare adusă de parlamentari proiectului Guvernului fiind revenirea la majorarea punctului de pensie cu 40%.
Proiectul pentru aprobarea OUG privind rectificarea bugetară a fost aprobat cu 242 de voturi „pentru”, 147 „împotrivă” și 11 abțineri.
Deputații și senatorii au fost de acord cu eliminarea amendamentului referitor la limitarea la 40% din PIB a datoriei publiceconform metodologiei UE, pentru sfârşitul anului 2020.
Liberalii au anunțat că vor ataca la CCR decizia Legislativului.
Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat că votul pe rectificarea bugetară este „un act de agresiune la stabilitatea economiei României”.
”Ceea ce se întâmplă astăzi în Parlamentul României este act de agresiune la stabilitatea economiei României. Toți se uiță și văd cum o grupare vrea să arunce țara în aer. Ne vom opune și le garantăm românilor că nu vom arunca România în aer”, a afirmat ministrul de Finanțe, senatorul PNL Florin Cîțu, potrivit Mediafax.
El a reamintit de documentul semnat de fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, prin care îi cerea Vioricăi Dăncilă în 2019 amânarea creșterii pensiilor cu 40%.
Proiectul de rectificare bugetară adoptat de Guvern, dar documentul a fost modificat în comisiile de specialitate de majoritatea PSD.
Comisiile au mai adoptat un amendament, propus tot de PSD, care prevede majorarea sumelor repartizate unităților administrativ-teritoriale cu 1 miliard de lei, în timp ce pentru municipiile reședință de județ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, urmând să fie repartizați în mod egal indiferent de culoarea politică a administrației locale.
Citește și: