România ar urma să aibă o creştere economică de 3,8%, în 2021, conform Comisiei Europene
Reprezentanţii Comisiei Europene au anunţat, în cursul zilei de joi, că România ar urma să aibă o creştere economică de 3,8% în 2021.
De Redactia Observator la 11.02.2021, 18:10- România ar putea acoperi, în doi ani, deficitul economic creat de criza provocată de pandemia de coronavirus.
- Florin Cîţu, premierul României, aşteaptă cele 30 de miliarde de euro pe care ţara noastră le are de încasat.
Anunţul a fost făcut de însuşi Florin Cîţu, prim-ministrul României, care se află în această perioadă la Bruxelles, în Belgia, unde are programate mai multe întâlniri importante.
Conform News.ro, Florin Cîţu se întâlneşte cu Charles Michel, preşedintele Consiliului European, cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, şi cu David Sassoli, preşedintele Parlamentului European.
De asemenea, Florin Cîţu are programate şi alte întâlniri importante cu nume grele de la Bruxelles.
Însă, înainte de întâlnirile respective, Florin Cîţu a avut timp să anunţe, triumfător, că "cei de la Comisia Europeană estimează pentru România o creştere a PIB de 3,8%, în 2021 şi de 4%, în 2022, o redresare puternică a consumului, din a doua jumătate a acestui an, dar şi a investiţiilor puternice, susţinute în special de domeniul construcţiilor. În baza acestor date, avem motive să fim încrezători în relansarea economiei româneşti”.
Florin Cîţu, pariu pe cele 30 de miliarde de euro pe care România le are de încasat
Premierul Florin Cîţu anunţă că redresarea economică a României din următorii doi ani "este un semnal bun pentru investitori" şi anunţă că se bazează pe cele 30 de miliarde de euro pe care România le are de încasat, în baza Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, pentru a avea o îmbunătăţire a estimării pentru creşterea economică din ultimii doi ani.
Nu în ultimul rând, Florin Cîţu, premierul României, a anunţat că pentru ţara noastră se estimează o creştere economică peste creşterea medie din Uniunea Europeană, dar şi că România va avea o evoluţie în V a situaţiei economice, asemănătoare celor care au caracterizat economiile europene din vestul Europei în perioada pandemică.