Cum arată o oră de cursuri de prim ajutor la școală. Elevii sunt receptivi, responsabili și foarte atenți
Toată lumea cere cursuri de prim ajutor, dar nimeni nu reuşeşte să le şi implementeze. Din fericire, paşi timizi mai vedem pe ici pe colo. În şcolile din Timişoara ar urma să se ţină aceste cursuri, dar deoamdată nu în toate. Echipa Observator a filmat o oră de prim ajutor la clasa a cincea.
De Iulia Pop la 02.10.2023, 17:30"Cum să reacționeze corect în cazul unui cutremur", asta au învăţat elevii unei clase de-a V-a de la o scoală gimnazială din Timişoara. La finalul orei, concluzia era clară.
Iulia Pop, reporter Observator: 30 de unităţi de învăţământ din Timişoara s-au înscris până acum în program, dar în următorii doi ani numărul acestora va ajunge la 50. În total, peste 1000 de elevi vor învăţa cum să reacţioneze într-o situaţie de urgenţă.
Deşi nu sunt chiar mari, copiii sunt receptivi şi foarte responsabili
Elev: Eu mă gândesc că sunt foarte importante pentru că s-ar putea ca într-o zi, nu ştiu care, să se întâmple o nenorocire. Și să pice tot blocul. Şi noi trebuie să ne asigurăm foarte bine.
Carmen Mărcuș, director Școala Generala 18 Timișoara: În ultima perioadă vedem tot mai des și asistăm la tot felul de situații care ne găsesc nepregătiți. Este bine ca toți copiii, de la cel mai mic, la cel mai mare, să fie instruiți.
"Instrucţia" pentru situaţii de urgenţă a fost luată foarte în serios de toţi elevii
Elevilor mai mari, cum sunt cei de liceu, li se va predă cum să reacţioneze în caz de cutremur, dar şi cum să acorde primul ajutor. Asta va fi însă posibil abia după ce se va semna un protocol între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Şcolar şi Primăria Timișoara.
La aceste cursuri mai elaborate nu doar copiii vor fi învăţăcei, ci şi profesorii.