Dezinfecție și agitație în școlile în care s-a votat
Autorităţile locale au avut o misiune contracronometru odată cu închiderea urnelor de vot. În două zile au fost nevoite să dezinfecteze şi să igienizeze toate sălile de clasă în care au fost amenajate secţii de votare.
De Redactia Observator la 30.09.2020, 11:17- Unii directori de şcoli au plătit cu proprii bani echipe de igienizare.
- Au vrut să se asigure că elevii vor reveni la cursuri în condiţii de siguranţă.
La liceul Mircea Eliade din Galaţi, dezinfecţia a durat două zile. Echipele trimise de primărie au împrăştiat substanţe anti-covid în toate cele trei săli de clasă transformate în secţii de votare, dar şi pe holuri sau în grupurile sanitare. De muncă au avut şi femeile de serviciu, care au luat la şters băncile, catedrele, ferestrele.
Adrian Diacănu, director Mircea Eliade: Trebuie sa avem pregatite salile de clasa, dezinfectate, instalate camerele pentru elevii care sunt acasa. Noi functionam pe scenariul hibrid. Astfel incat elevii sa se poata intoarce in siguranta la scoala.
Dezinfecţie s-a făcut şi înainte de alegeri. Cu câteva zile în urmă, în liceu au fost descoperite cazuri de covid-19 în rândul elevilor.
Alt oraş, aceeaşi agitaţie.... Toate cele peste 150 de secţii de votare din Oradea au fost dezinfectate. La o şcoală, s-a făcut chiar de două ori.
Cristian Bugle – director Scoala Gimnaziala nr 16: Primaria asigura o dezinfectie in salile de clasa unde au fost sectii de votare, dar noi am decis, la nivelul unitatiii de invatamant sa eliminam orice risc. Aceasta nebulizare costa 1.200 de lei in toata scoala.
Şi în Târgu Mureş, muncitorii și femeile de serviciu au muncit de zor la dezinfecţia şcolilor, grădinţelor şi creşelor unde au fost secţii de votare.