Învăţământul alternativ, o nouă provocare educaţională pentru profesorii din România. Fundația Dan Voiculescu continuă programul WebDidactica Educațional
Noul an vine cu provocări educaționale pentru profesorii din România. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României continuă și în 2023 Programul WEBDidactica Educațional. In cadrul conferinței, speakeri de renume mondial au prezentat strategii şi practici care aparţin celor mai cunoscute sisteme educaționale alternative implementate cu succes în învățământul din întreaga lume, dar și în România. Evenimentul a avut loc online.
De Redactia Observator la 27.01.2023, 08:02Peste 1700 de cadre didactice s-au înscris la conferința "Modelul tradițional si Modele educaționale alternative, perspective multiple ale unei educații moderne, care răspund nevoilor actuale ale copiilor și ale comunităţii educaţionale". Acestia au putut afla noi metode de predare, de relaționare cu elevii, un schimb de experienţă atât in domeniul conţinuturilor științifice, cât si al bunelor practici care vizează învăţarea interdisciplinară
Monica Cuciureanu, doctor in Stiințele Educației, cercetător științific: Cel mai important aspect este sa se stabilească o relație apropiată, plină de încredere, de afecțiune, de sinceritate, între copil si grup, între copil si profesori. Cele mai potrivite metode de predare sunt în funcție de situație, în funcție de nivelul copilului...
In cadrul evenimentului, cadrele didactice, părinții si specialiștii din domeniul educației au avut ocazia sa-și îmbogățească experienţa în lucrul cu copiii și calitatea actului didactic.
Petre Julieta, director fondator Școala Internațională Clas, profesor limba engleză: Conferința din această seară a fost un real succes. Foarte multe persoane din educația alternativă au fost prezente, a ajutat părinții să se lumineze, să știe mai bine ce fel de școală să aleagă pentru copiii lor..
Părinții încearcă tot timpul să își înscrie copiii la cele mai bune instituții de învățământ, se documentează, caută performanță, dar si profesori bine pregătiți. Sanda Ladosi este părinte a doi copii care studiază de la vârsta de 3 ani în sistemul internațional francez.
Sanda Ladosi, artist: Învățământul are o dinamică extraordinară, trebuie să se schimbe, am rămas cu foarte multe lucruri în urmă, trebuie să ne adaptăm, să găsim soluțiile..
Speakerii prezenți la conferință au prezentat strategii şi practici care aparţin celor mai cunoscute sisteme educaționale alternative, implementate cu succes în învățământul din întreaga lume, dar și în România.
Laura Cristian, profesor pentru învățământul primar, în alternativa educațională Waldorf: Dascălul este mult mai prezent in viața copiilor, este prezent atât din punct de vedere emoțional, cât si cognitiv..
Scopul conferinței este acela de a oferi instrumente de lucru utile pentru practicienii din învăţământul tradiţional, dar şi din cel alternativ.