Antena LIVE

Curs valutar

(P) 5 lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să pleci la studii în afara țării

Studiul în străinătate poate oferi oportunități incredibile pentru oricine dorește să-și facă prieteni noi, să învețe despre diferite culturi și să experimenteze lumea. O astfel de experiență îți poate schimba viața, dar este important să știi câteva lucruri înainte de a pleca.

De la 28.02.2022, 17:13
WhatsApp
5 lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să pleci la studii în afara țării Pixabay

A studia în străinătate nu înseamnă doar să mergi într-o țară nouă și să te distrezi. Este, de asemenea, despre a fi adult pentru prima dată. Pentru majoritatea studenților care studiază în străinătate, acest lucru înseamnă să fii complet independent, fără prieteni sau familie în apropiere. Acest lucru poate fi copleșitor, dar este și o experiență care te va ajuta să te maturizezi. Vei avea nevoie de multă cercetare înainte de a face acest pas, precum alegerea facultății, programului de studii, cazarea, taxele de școlarizare și multe altele.

În acest articol vom acoperi subiecte majore și vom discuta câteva dintre cele mai importante întrebări pe care studenții le au atunci când decid să studieze în străinătate.

  1. Înainte de a lua o decizie trebuie să te asiguri că atunci când vei ajunge la facultatea aleasă, vei putea înțelege cursurile. Majoritatea programelor de studii pentru studenții internaționali sunt în limba engleză, iar acest lucru este minunat, deoarece foarte mulți dintre noi putem purta deja o conversație cu localnicii, cu personalul de la hotel sau la restaurant. Dar este oare suficient? Din păcate, nu, chiar dacă cunoștințele noastre de limba engleză ar putea părea avansate, nu se compară cu limbajul tematic din cadrul unui curs specializat într-un anumit domeniu. De asemenea, universitățile cer studenților internaționali certificări în limba de studiu a programului, iar pentru asta trebuie să urmezi din timp cursuri și să susții un examen care îți va certifica nivelul. Pentru acest lucru trebuie să afli mai multe detalii din timp și să nu o lași pe ultima sută de metri;

  2. Pentru a fi de succes într-un domeniu trebuie să știi ce vrei să obții. De ce vrei să studiezi în străinătate? Răspunsul la această întrebare va avea un impact major asupra alegerilor pe care ar trebui să le faci în următorii pași. Dacă scopul tău principal este să trăiești în Paris, atunci cea mai bună opțiune este probabil să studiezi la o școală de limba franceză acolo. Învățarea francezei este cheia pentru a profita la maximum de șederea în Franța, iar un curs la o școală de limbi străine este adesea mai puțin solicitant decât studiile universitare, ceea ce îți lasă mai mult timp pentru a explora orașul. Dacă, pe de altă parte, scopul tău principal este să devii designer, atunci ar trebui să studiezi la cea mai bună școală posibilă pe care ți-o permiți și la care să fii acceptat. Poate că asta înseamnă să renunți la studiile din Paris și să găsești alte opțiuni care ți se potrivesc mai bine în altă parte. La urma urmei, dacă scopul tău este să devii designer, ar trebui să faci o alegere care să-ți ofere cele mai bune posibilități de a-ți atinge obiectivul;

  3. Odată ce știi ce vrei să obții, este timpul să cauți școlile potrivite. Până acum ar trebui să știi deja ce fel de școală cauți. Există mii de universități din care să alegi, dar cum știi că este cea potrivită? Răspunsul la această întrebare depinde de tine, nu există școala potrivită pentru toată lumea. Ce este cel mai important pentru tine? Prețul, facilitățile, locația, cursurile, procedura de admitere? Toate aceste lucruri contează și trebuie să-ți dai seama ce este cel mai important pentru tine, iar apoi poți restrânge opțiunile pe o listă scurtă.

  4. Mergi la studii în străinătate printr-un schimb de experiență, pe cont propriu sau printr-o organizație? Există trei căi principale pe care le poți urma pentru a studia în afara țării:

  1. Înainte de a aplica într-un program trebuie să cunoști logistica mutării în acea țară. Caută din timp procesul de obținere a vizei, deoarece unele țări au cerințe stricte, recomandă Educations. Dacă studiezi printr-un schimb organizat de o universitate din țara ta de origine, școala va rezolva adesea detaliile obținerii unei vize. Însă dacă optezi pentru un program complet, ar trebui să iei în calcul obținerea permisului de ședere pentru studii.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Considerați că numărul mare de accidente rutiere justifică majorarea tarifelor RCA?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025