Şcoală în spital pentru elevii bolnavi. Noul program îi va ajuta pe copiii cu probleme medicale să aibă parte de educație
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a abordat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, un subiect delicat şi neglijat până acum: şcoala în spital. Măsura vine ca o mână de ajutor în contextul în care elevii cu probleme medicale pot participa la un număr de ore de 4 ori mai mic faţă de elevii sănătoşi.
De Redactia Observator la 17.06.2021, 08:31- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Sorin Cîmpeanu a anunţat că doreşte promovarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care să fie constituit un corp al profesorilor pentru şcoala în spital, urmând ca sistemul să fie organiza în aşa măsură în care fiecare elev să aibă acces la educaţie, menţionând că nu este vina lor că se află în această situaţie. El a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că sunt sute de copii care se află în spitale, iar actualele prevederi precizează că trebuie un număr minim de elevi pentru constituirea unei grupe.
“Vom acorda o atenţie deosebită unui lucru neglijat până acum şcoala în spital. Există sute de copii care pe parcursul acestor examene sunt în spital sau pe parcursul anului şcolar în şedinţe de chimioterapie. Până acum prevederile prevăd un număr minim pentru constituirea unei grupe de elevi în clasă. Ce grupă să constitui în şcoală în Fundeni sau în spitalul Marie Curie? În Fundeni avem 92 de elevi, în Spitalul Marie Curie avem aproape 30 de elevi în această situaţie, în ţară numărul lor se multiplică. Atunci când sunt sub perfuzii într-un salon, altul este la...Nu putem vorbi de constituirea de grupe”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.
Şcoală în spital pentru elevii bolnavi
Ministrul a precizat că doreşte promovarea unei OUG prin care să fie constituit un corp al profesorilor pentru şcoala în spital. “Dorim promovarea unei OUG prin care să constituim un corp al profesorilor pentru şcoala în spital şi să organizăm sistemul în aşa măsură în care fiecare elev să aibă acces la educaţie. Nu este vina lor că se află în aceste situaţii. Situaţiile punctuale cu acel elev într-un spital din Franţa sau elevul dintr-un spital din Turcia au fost reglementate, vor susţine examene naţionale aşa cum au cerut şi aşa cum am promis public, cu implicarea ambasadelor, la iniţiativa Ministerului Educaţiei, aceşti copii vor susţine examenul”, a explicat ministrul Educaţiei.