Școala online, o provocare pentru elevi și profesori
Şcoala online este o provocare nu doar pentru elevi, ci şi pentru profesori. Lipsa comunicării directe îşi pune amprenta asupra procesului de învăţare: copiii înţeleg mai greu, se concentrează cu dificultate, iar profesorii nu îi pot evalua obiectiv.
De Redactia Observator la 29.04.2020, 17:38- Tehnologia, în loc să ajute, pune uneori piedici.
- În unele locuri copiii nu au acces la internet deloc.
În plus, tehnologia are şi ea limitele ei. Iar dascălii, cu cât sunt mai în vârstă, cu atât se descurcă mai greu cu lecţiile virtuale.
În localitatea Band, judeţul Mureş. Copiii se conectează pe telefoane, tablete sau laptopuri, iar doamna învăţătoare face tot posibilul să le predea.
Maria Bartha, învăţătoare: Învatarea online nu e ca si acasa. Primele doua saptamani am crezut ca si innebunesc, acum parca ne obisnuim cu situatia asta.
Iar tehnologia, în loc să ajute, pune uneori piedici.
Maria Bartha, învăţătoare: Aplicatia mesenger nu permite mai mult de 8 copii sa fim prezenti odata. Eu de obicei lucrez de acasa numai astazi am venit ca mi s-o stricat ruterul
Cu toate acestea, vorbim despre o situaţie fericită. În cel mai rău caz, copiii nu au acces la internet, deloc.
Maria Bartha, învăţătoare: Zilnic vb si cu colegii si toata lumea se plange ca e greu. Ba ca nu participa toti copiii, ba ca fac galagie in timpul orelor, ca vorbesc intre ei.
Ion Creţi, profesor biologie: Aici copilul e in mediul lui de acasa si in casa respectiva asista poate cineva si ii distrage atentia, dar nu avem ce face.
Pentru profesorii mai în vârstă, problema este însăşi tehnologia. Mulţi se descurcă destul de greu cu dispozitivele şi aplicaţiile actuale.
Radu Mircea, primar Band: Şi pt profesori e greu, nu doar pentru elevi, nu au aceasta pregatire profesionala ca sa tina lectii online.
Aşa că, oricât de greu pare de crezut, toată lumea aşteaptă ca şcoala să înceapă din nou.