Antena LIVE

Curs valutar

Școlile private, în preferinţele părinţilor. Care sunt ofertele, dar şi beneficiile

Din ce în ce mai mulţi părinţi aleg să îşi dea copiii la şcoli private. Iar cei mai mulţi o fac pentru activităţile extracuriculare, dar şi pentru maniera diferită în care predau profesorii.

De la 12.02.2020, 12:45
WhatsApp
Vezi și:

Din ce în ce mai mulţi părinţi aleg să îşi dea copiii la şcoli private. Iar cei mai mulţi o fac pentru activităţile extracuriculare, dar şi pentru maniera diferită în care predau profesorii. 

Mai ales cu un program ca al nostru, care nu îţi permite să faci tu, ca părinte, toate activităţile acestea. Care sunt ofertele şi mai ales, cum sunt primite de beneficiari-adică de copii, vedeţi în materialul video prezentat mai sus.

Tabletele sunt un element esenţial începând cu clasa a 5-a. Practic substituie manualele prin diverse aplicaţii şi jocuri - fie ele de fizică, georgrafie sau limba engleză. 

Jack Constant, profesor limba engleză: Cred că e important faptul că observă cum la fiecare oră trec printr-o altă aventură. Mâine putem fi într-un restaurant, ziua următoare poate cumpărăm un bilet de avion. Aşa este în viaţa reală şi toate acestea sunt abilităţi pentru care noi îi pregătim. Mereu am crezut că învăţarea limbii engleze trebuie să fie un procedeu plăcut, este întotdeauna o provocare. Dacă tu creezi un context şi explici de ce trebuie învăţată limba, poate fi mai uşor de învăţat. 

Jack este din Leicester, Marea Britanie, și lucrează de 7 ani în învăţământ. Până acum a predat în Marea Britanie şi Polonia, iar de curând s-a mutat în România.

Dar nu este nici pe departe singurul. Edward are o experienţă de 20 de ani, este tot din marea Britanie şi crede că cel mai bun mod de a învăţa engleza este prin jocuri sau conversaţii interactive.

Edward Croger, profesor limba engleză: Este o limbă şi asta presupune că trebuie să fie vorbită şi auzită, folosită, trebuie să foloseşti cuvintele pe care le vezi, nu e suficient doar să le scrii, trebuie să le şi pronunţi. Suntem o echipă. Ei mă ajută pe mine, la fel cum îi ajut eu pe ei.

Elev: Îmi place că Mr. Ed ne învaţă prin joacă, învăţăm foarte multe lucruri fără să ne dăm seama, exersăm engleza şi asta o să ne ajute foarte mult.

Andra Anton, profesoară de engleză: Lor poate nu le pasă de o idee de gramatică, dar odată ce e pusă într-un joc, devine mai interesantă, intră dorinţa de a participa cu colegii, de a câştiga ceva. 

Andra s-a năcut în România, dar a crescut în Statele Unite. A studiat la renumitul colegiu UCLA și a fost profesor de limba engleză pentru liceeni în SUA. Acum predă la o şcoală privată unde copiii învaţă, practic, în stil american.

Andra Anton, profesoară de engleză:  E un program intensiv, vin de la opt jumătate până la cinci seara, au mai mult activităţi. În afară de orele de curs au şi cluburi şi au ocazia să participe la diverse activităţi, curs de şah, de baschet, de debate, doar să îşi dorească, să viseze.

De exemplu, unul dintre cele mai interesante jocuri este Quizletul. La ora de georgrafie, după ce elevii au învăţat reţeaua hidrografică din România, primesc un test pe echipe.

Tot ce trebuie să facă este să îşi conecteze telefonul mobil la aplicaţie prin scanarea codului QR. Ulterior, jocul generează aleatoriu echipe de câte 3 sau 4 membri şi începe testul.

Laurenţiu Dinu, profesor geografie: Echipa câştigătoare este echipa care iese de 2 ori consecutiv. Foarte important să vă vorbiţi între voi, pentru că răspunsul se află la unul dintre voi. 

Cu alte cuvinte, întrebările au mai multe variante de răspuns. Se pun telefoanele în linie, pe bancă şi se consultă elevii. Se adaugă cunoştinţele şi se apasă butonul corect. Simplu, nu?

Partea mai puţin plăcută este că atunci când cineva greşeşte, cu toţii o iau de la început. Dar aşa-i în echipă! Şi dacă tot am menţionat echipa, să vedem ce fac cei de la robotică.

Elev: Timp de 3 luni am lucrat încontinuu la el. Este nevoie de multă încercare pentru că există anumite erori.

Alice, Radu şi Matei au lucrat în ultimul timp roboţelul care trebuie să îndeplinească mai multe misiuni. Să ridice traficul sau să dea jos o clădire, iar asta a implicat piese lego, un motor şi o placă de bază.

Şi pentru că le place să şi petreacă timpul liber. tot la şcoală, s-au implicat într-un proiect pentru oamenii cu dizabilităţi şi au creat prototipul unui parc făcut special pentru ei.

Cu leagăne şi balansoare şi mai ales visuri. Pentru că cel mai simplu pentru copii este să viseze. Iar un mediu care le permite asta, îi face fericiţi.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

activitati copii observator13 parinti profesori social
Întrebarea zilei
Considerați că numărul mare de accidente rutiere justifică majorarea tarifelor RCA?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025