Studenţii Universităţii Agronomice din Iaşi, educaţie în sistem hibrid
Studenţii Universităţii Agronomice din Iaşi gustă viaţa de student pe jumătate. Tinerii fac cu rândul cursurile şi tot pe rând stau în cămin. Universitatea a ales să implementeze în acest an un sistem hibrid în care o parte dintre elevi stau acasă şi o parte vin efectiv în bănci. La fiecare 7 săptămâni, seriile fac schimb. Iar astăzi îşi predau ştafeta pentru a treia oară.
De Clara Mihociu la 01.04.2021, 17:07- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
În aceeaşi situaţie este şi Lucian. Este din Pașcani şi este student în anul întâi la Facultatea de Medicină Veterinară din Iaşi. Astăzi îşi strânge bagajele. Pleacă acasă pentru 7 săptămâni.
Reporter: Cum e să tot pleci, sa vii?
Lucian: Nu prea drăguț. Mereu pe fugă, 7 săptămâni online, șapte în fizic
Tot 7 săptămâni a mers la cursuri faţă în faţă. A participat la seminarii, a putut vorbi cu profesorii şi a simţit pe pielea lui ce înseamnă viaţa de student chiar dacă doar pe jumătate.
Student: Cu toate că nu am prins mult viața de student în campus a fost un an frumos. Cu fel de fel de activități. Faţă de alţi studenți de la alte facultăți care am înțeles că nici nu își cunosc colegii e un pas mare că am reușit să ne cunoaștem fiind primul an.
Dată fiind situaţia pandemică, Universitatea Agronomică din Iași a adoptat un sistem hibrid încă de la începutul anului universitar. Conform acestuia, la jumătatea fiecărui semestru, sute de studenți îşi predau camerele de cămin şi locurile în bănci.
Student: A fost bine doar că sunt supărat că trecem online.
Reporter: Nu iți place?
Student: Nu ne ajută cu nimic mai ales la medicină, ce să vezi online pe ecran?
Reporter: A fost bine în astea 7 săptămâni?
Student: A fost, am avut mai mulţi de vârsta mea, a fost altă atmosferă în cămin. Îmi pare rau că plec. Pe jumătate, dar decât deloc e mai bine
Prof. Univ. Dr. Costel Samuil, prorector activitatea didactică USAMV Iași: În acest semestru primele 7 săptămâni au fost studenții din anul întâi și anii terminali. Am vrut să îi avem la școală pe boboci ca să simtă frenezia vieții de student și să se obișnuiască cu sarcinile pe care le au în cadrul acestei datorii: Pentru a face un învățământ de calitate e nevoie de un contact direct profesor - student
Pentru a preveni infectările cu noul coronavirus, tot pentru a treia oară intră şi căminul în proces general de dezinfecție și igienizare. Imediat după ce studentii eliberează camerele angajații căminului intră în camere şi dezinfectează în special zonele unde au pus des studenţii mâna, asta pentru a pregăti spaţiu pentru cei care au învăţaţt pnline în ultimele săptămâni. Este deja pentru a treia oară când se urmează tot acest protocol.
Astăzi au plecat din campusul din Iaşi 416 studenți din anii întâi de la facultățile de Horticultură, Agricultura, Zootehnie și Medicină Veterinară, făcând astfel loc colegilor lor.