Antena LIVE

TIFF 2022 începe pe 17 iunie, la Cluj. Totul despre bilete, filme și vedetele prezente la festival

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc la Cluj, în Parcul Florești, între 17 și 26 iunie. Ediția din acest an vine după succesul celei din 2021, organizate în condiții de pandemiei și la care au participat peste 3.000 de spectatori. Ediția din 2022 a festivalului se va desfășura fără restricțiile din ultimii doi ani, ceea ce le-a permis organizatorilor să organizeze mai multe proiecții de filme, ateliere și dezbateri la care pot participa un număr mai mare de oameni.

De la 15.06.2022, 22:57
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc la Cluj, în Parcul Florești, între 17 și 26 iunie. Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)

În acest an, activitățile organizate se adresează părinților și copiilor, fiind programate 9 zile de activități pentru aceștia. După cum arată programul oficial al festivalului, acestea vor avea loc între 10:00 - 17:00, în timpul weekendului și între 15:00 și 18:00 în timpul săptămânii și vor include ateliere de meșteșuguri tradiționale, activități sportive, tururi ghidate și chiar joacă cu animale.

TIFF 2022 se desfășoară în 16 locații din Cluj: Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria, Cinema Arta, Casa De Cultură a Studenţilor, Piața Unirii Open Air, 6 Iulius Parc Open Air, Cercul Militar, Cinema Mărăști, Cinema Dacia Mănăștur,  Muzeul De Artă, Universitatea Sapientia, UBB Open Air, Parc Poligon Floreșt, Castelul Bánffy Bonțida și Arkhai Sculpture Park Vlaha.

De unde pot fi cumpărate biletele pentru TIFF 2022?

Organizatorii TIFF 2022 au anunțat că scot la vânzare mai multe abonamente, prețul acestora variind între 170 și 1.000 de lei. Acestea permit accesul doritorilor un număr cuprins între 10 și 30 de proiecții, cu excepția unor evenimente speciale.

Pe acelaşi subiect

Cei care vor să participe la vizionările de film sau evenimente pot face acest lucru cumpârând abonamentele de pe site-ul oficial al festivalului. Trebuie precizat că cei care au astfel de carduri pot să aleagă la ce proiecții vor participa, cu precizarea că își vor putea alege doar un singur loc la fiecare proiecție.

Războiul din Ucraina, o temă centrală a TIFF 2022

TIFF 2022 se desfășoară sub umbra războiului din Ucraina, iar organizatorii au decis să nu ignore acest lucru. Astfel, cetățenii ucraineni vor avea acces liber la evenimente, iar organizatorii au decis să organizeze mai multe proiecții ale filmelor create de cineaștii din țara vecină.

Printre filmele selectate se numără Reflections (2021) al regizorului Valentin Vasianovici, povestea unui chirurg capturat de ruși care este eliberat și încearcă să revină la viața obișnuită. De asemenea, pe scenele de la TIFF vor fi prezentate și filmul Rhino (2021), de Oleg Sentsov, povestea unui tânăr care face parte din mafia ucraineană în anii 90.

Pe lângă filmele ucrainene, organizatorii au organizat mai multe concerte și evenimente dedicate culturii țării vecine. "Spectatorii și invitații festivalului vor fi încurajați să susțină industria de film ucraineană printr-o campanie de donații SMS. Toate fondurile obținute în cadrul campaniei vor fi distribuite către profesioniștii din industrie cu ajutorul Coaliției Internaționale pentru Cineaști aflați în situații de Risc (ICFR), un organism înființat de Academia Europeană de Film, împreună cu Festivalul Internațional de Film de la Amsterdam și Festivalul Internațional de Film Rotterdam", au mai transmis aceștia.

Vedetele de la TIFF

În cele nouă zile de proiecții și evenimente ale TIFF 2022, vor fi prezente o mulțime de vedete și personalități din domeniul cinematografic. Unii dintre cei mai importanți oameni din domeniu, care se bucură de recunoaștere la nivel european și mondial, vor face parte din juriile competiției. Printre aceștia se vor numără și: scenaristul și producătorul Bogdan George Apetri, actrița islandeză Halldóra Geirharðsdóttir, producătoarea Gülin ÜstÜn, regizorul Srdan Golubović, cineastul Carlos Rodríguez Ríos, producătoarea Weronika Czołnowska, critic de film Andoni Iturbe Tolosa, alături de mulți alții.

Pe lângă invitații din străinătate, în lumina reflectoarelor se vor afla și unii dintre cei mai apreciați actori din țara noastră, printre aceștia și Maia Morgenstern. Ea urmează să primească Premiul de Excelență la Gala de Închidere TIFF, pe 25 iunie, o încununare a celor patru decenii dedicate scenei și marelui ecran.

"În paralel cu activitatea sa impresionantă din lumea filmului, a jucat în zeci de spectacole memorabile pe scene mari din România, dar și peste hotare. În anul 1989 a devenit actriță la Teatrul Evreiesc de Stat, pe care din 2012 îl conduce, dedicându-și experienţa, energia şi pasiunea pentru promovarea culturii idiş. Din 1990 a jucat pe scena Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’, unde a creat o Medeea memorabilă în Trilogia antică a lui Andrei Șerban. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu numeroase teatre din țară, printre care și Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, Odeon, Bulandra, Metropolis, Teatrul ,,Radu Stanca’’ din Sibiu și Teatrul Național din Craiova."

"Contribuția sa adusă teatrului și filmului românesc a fost recompensată, de-a lungul vremii, cu numeroase distincții. Pe lângă premiile pentru Balanța, a primit titlul de ,,Actriţa şi Femeia anului 2003’’, acordat de Parlamentul European de la Strasbourg. În 2012 a fost decorată de către Președintele Franței cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler, iar în 2013 a fost distinsă cu Ordinul regal „Ordinul Nihil Sine Deo", au transmis organizatorii TIFF 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

cluj festival film tiff 2022
Întrebarea zilei
Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Barajul din România care e construit într-un loc unic. Are o poveste...
Fanatik.ro
Publicat 06.05.2024
Animalul pe care românii au început să-l crească. Investiția nu este mare,...
Fanatik.ro
Publicat 06.05.2024
Ce este suveranitatea emoțională, calitatea care îi ajută pe oameni să fie...
spotmedia.ro
Publicat 05.05.2024
Ce nou lanţ de supermarketuri intră în România! Angajări MASIVE în mai multe...
Gandul
Publicat 06.05.2024
Cum să bem corect apă pentru a ne hidrata corespunzător. Sfaturile unui medic...
Adevărul
Publicat 05.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe....
CaTine
Publicat 05.05.2024
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după...
spynews.ro
Publicat 03.05.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe...
Useit
Publicat 06.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Ce a făcut avocatul din Iași acuzat că și-a aruncat iubita de la etajul 6, în...
libertatea.ro
Publicat 06.05.2024
Doja Cat a purtat o ținută îndrăzneață la o cină în New York....
ZU
Publicat 03.05.2024
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Hello taste
Publicat 03.05.2024
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deparinti
Publicat 03.05.2024
Noul drog care face ravagii în România. Specialiști: „Provoacă...
ziare.com
Publicat 04.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Pancreatita acută, un pericol după mesele copioase de sărbători. Simptome,...
Medicool
Publicat 05.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024