Pericol pentru 50 de copii care au urcat împreună cu un grup de profesori un traseu greu în Bucegi
50 de copii au fost în pericol pe munte, după ce împreună cu un grup de profesori au urcat pe un traseu periculos din Bucegi.
De Redactia Observator la 22.08.2019, 10:34- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
50 de copii au fost în pericol pe munte, după ce împreună cu un grup de profesori au urcat pe un traseu periculos din Bucegi. Epuizaţi, fără echipament corespunzător, n-au mai putut continua drumul, noaptea i-a prins în pădure şi au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor. Unii dintre ei au fost coborâţi pe targă la baza muntelui.
O adolescentă de 15 ani a fost adusă pe targă. Era slăbită şi în stare de şoc. Fata, împreună cu tot grupul, de 50 de elevi, a venit în tabără la Buşteni.
Împreună cu cinci profesori însoţitori au plecat pe Jepii Mici, un traseu extrem de dificil.
Nu erau echipaţi pentru munte şi, din cauza oboselii, n-au mai putut continua drumul. Au avut noroc că i-au văzut salvamontişti.
Gheorghe Haiduc, şef Salvamont Buşteni: A te încumeta să faci un astfel de traseu, cu doi-trei profesori şi nici aceştia pregătiţi pentru aşa ceva, e complicat. Personal i-am atras atenţia la intrarea în traseu. Unii dintre copii chiar au solicitat să se renunţe la traseul ăsta.
Când au fost găsiţi, unii copii făcuseră chiar şi atacuri de panică, alţii erau epuizaţi din cauza efortului. Salvatorii i-au împărţit în două grupuri şi au început coborârea.
Speriaţi, unii copii şi-au sunat părinţii. Se înserase, iar ei erau tot în pădure.
Ovidiu Popescu, tatăl unei fete: Mi-a spus că era pe drum, era târziu. Era într-adevăr, obosită.
Tabăra a fost organizată de o asociaţie din Prahova. Reprezentantul ei spune că nu a pus niciun moment în pericol viaţa elevilor. Organizează astfel de drumeţii de 30 de ani.
Nicolae Posta, coordonatorul taberei: Au fost avertizaţi asupra echipamentului pe care trebuie să-l poarte, neapărat un rucsăcel în spinare cu minimum 1 litru de apă, pălărie sau şapcă de protecţie, încălţăminte aderentă. Pentru fiecare din ei am avut adeverinţă medicală pentru apt pentru efort mediu.
Părinţii nu au depus plângere, dar spun că vor fi mai atenţi pe viitor.