Acţiune spectaculoasă a ofiţerilor de la Crimă Organizată: cum au fost prinşi doi români ce trebuiau să livreze 200 kg de heroină
Doi români care ar fi trebuit să livreze aproape 200 de kilograme de heroină în Occident au fost arestaţi, iar marfa venită în portul Constanţa, confiscată. Drogurile erau ascunse într-un container cu fructe şi urmau să fie transportate prin Ucraina. Capul reţelei era un turc stabilit la Piteşti.
De Andreea Filip la 09.10.2023, 19:55Şeful reţelei s-a stabilit în România după ce a fost condamnat la 15 ani de închisoare în Turcia tot pentru trafic de droguri. La Piteşti poza în prosper om de afaceri - conducea o firmă de transport. Se folosea, însă, de informaţiile obţinute la bursa de transporturi ca să racoleze cărăuşi, spun surse din anchetă. Heroina confiscată venea din Iran, ascunsă în cutii cu fund dublu şi acoperite cu 16 tone de curmale. Cutiile, învelite în pungi vidate, ca să nu fie mirosite de câinii anti-drog, au fost aduse de un vapor, prin canalul Suez şi strâmtoarea Dardanele până în portul Constanţa. De acolo, containerul a mers cu camionul prin România ca să ajungă la Odesa, unde portul a fost distrus de bombardamentele ruseşti. De acolo, doi români ar fi trebuit să ducă drogurile în Polonia, ca să le vândă în Germania, Olanda şi Anglia. Anchetatorii români au stricat, însă, planul traficanţilor.
Containerul în care se aflau cele 186 de kilograme de heroină a stat în Portul Constanţa, mai mult de 3 luni
Containerul în care se aflau cele 186 de kilograme de heroină a stat în Portul Constanţa, mai mult de 3 luni, timp în care drogurile au fost supravegheate non-stop. În august anul trecut, cu câteva ore înainte ca traficanţii să trimită drogurile în Ucraina, ofiţerii de la Crimă Organizată au lăsat în container doar câteva sute de grame de heroină. În total, cele 186 de kilograme de heroină confiscat de ofiţerii antidrog valorează mai mult de 3,5 milioane de dolari. Cei doi cărăuşi români din Alexandria au fost arestaţi la depozitul de lângă Odesa într-o acţiune fără precedent.
"Operațiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România, a fost solicitată desfăşurarea mai multor activități judiciare, inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor", a declarat un ofiţer DCCO. "Este clar că prin Portul Constanţa este un alt aflux de marfă şi de aceea am solicitat Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră să intensifice controalele", a declarat Bogdan Despescu, chestor general de poliţie. Poliţiştii de frontieră folosesc de doi ani scanere speciale ca să verifice containerele suspecte din Portul Constanţa.