Acvariu modern cu rechini și pinguini în centrul orașului Constanța. Proiectul va fi gata în trei ani
Litoralul românesc va avea o nouă atracţie. Un acvariu de trei ori mai mare decât cel deja existent va fi construit în centrul oraşului Constanţa. Gândit pe trei niveluri, clădirea va avea două tuneluri lungi de peste 10 metri, de unde vor putea fi admiraţi pinguini şi fel de fel de peşti şi animale acvatice. De asemenea, turiştii se vor putea relaxa într-o zonă verde şi vor putea lua masa chiar deasupra zonelor cu specii maritime.
De Redactia Observator la 19.10.2021, 20:17O experiență senzorială şi educativă de neuitat. Așa este gândit noul noul acvariu din Constanţa care va avea două tuneluri. Planurile sunt deja puse pe hârtie și, în curând, vor prinde contur.
Adrian Bîlbă - director CMSN: ”De 3 ori mai mare decât acvariul pe care îl avem. Avem trei nivele. Un nivel tehnic, de filtrare, de preparare a apei. Apoi, la etajul principal, așa cum intri, un bazin totul pe acrilic, nimic de sticla, modern, un bazin deltaic și unul amazonian.
Zonă pentru observarea pinguinilor
Cea mai atractivă zonă va fi cea a pinguinilor.
Adrian Bîlbă - director CMSN: ”Avem o zona cu pinguini, intrăm într-un tunel, practic intrăm în Marea Neagră și mai departe ieșim într-o corabie scufundată. Intrăm în al doilea tunel de 12 metri, un bazin de 1.200 m cubi în care vom avea ocean planetar: rechini, pești lună, tot ceea ce este caracteristic oceanului planetar”.
Acvariul va avea şi o zonă vie în care cei care turiştii se pot relaxa cu marea la picioare.
Adrian Bîlbă - director CMSN: ”Pe niște mese ce vor fi ecosisteme acvatice, plante sau animale, practic mănânci sau serveşti un suc pe o masă unde dedesubt sunt nişte tritoni, crab potcoavă, crabi japonezi”.
Noul acvariu din Constanța va fi construit în următorii trei ani
Turiştii, dar şi localnicii abia aşteaptă să viziteze acvariul modern, la standarde europene.
”Orice construcţie de genul e un lucru bun, e bun pentru elevi, pentru oricine care vrea să-şi mai cultive puţin existenţa”/ ”Dacă nu se strica ceva din atmosferă, verdeață şi aşa mai departe, este ok”.
Proiectul ar urma să fie gata în trei ani.