Antena LIVE

Curs valutar

Update

MApN: O țintă aeriană a intrat pe teritoriul României, pe la Eforie Nord, pe o distanţă maximă de 14 km. Armata a trimis două avioane F-16 și două F-18

Ministerul Apărării anunţă că sistemul de supraveghere al Armatei României a indicat, joi după-amiază, o ţintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, iar aceasta a pătruns pe teritoriul naţional pe o distanţă maximă de 14 km, pe la Eforie Nord. Ținta a fost în permanenţă monitorizată, fiind ridicate de la sol patru aeronave militare. Potrivit datelor existente nu a fost indicată probabilitatea existenţei unei zone de impact pe teritoriul naţional.

De la 17.10.2024, 21:39
WhatsApp
Galerie (2)
MApN: O țintă aeriană a intrat pe teritoriul României, pe la Eforie Nord, pe o distanţă maximă de 14 km. Armata a trimis două avioane F-16 și două F-18

UPDATE: Sistemul de supraveghere al Armatei a indicat o țintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre.

Ministerul Apărării anunţă că sistemul de supraveghere al Armatei României a indicat, joi după-amiază, o ţintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, iar aceasta a pătruns pe teritoriul naţional pe o distanţă maximă de 14 km, pe la Eforie Nord. Ţinta a fost în permanenţă monitorizată, fiind ridicte de la sol patru aeronave militare. Potrivit datelor existente nu a fost indicată probabilitatea existenţei unei zone de impact pe teritoriul naţional.

"Joi, 17 septembrie, în jurul orei 17.00, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o ţintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, la aproximativ 150 km est de localitatea Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa. Conform procedurilor, au fost activate structurile aflate în Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană Extinsă sub comandă NATO, iar ulterior, Poliţie Aeriană sub comandă naţională", a transmis, joi seară, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că, urmare a evoluţiei ţintei aeriene pe un traseu îndreptat către frontiera de stat a României, pentru monitorizarea situaţiei au fost decolate succesiv două aeronave F-18 ale Forţelor Aeriene Spaniole, de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române, de pe Baza 86 Aeriană Borcea.

Pe acelaşi subiect

"Semnalul radar a indicat traversarea frontierei terestre a României în jurul orei 19.00, în zona localităţii Eforie Nord, evoluând ulterior în direcţia Topraisar. Radarele de supraveghere aeriană au urmărit în permanenţă traseul ţintei care a pătruns în adâncimea teritoriului naţional pe o distanţă maximă de 14 km. Aeronavele de luptă nu au avut contact vizual cu aceasta în niciun punct de pe traseul de evoluţie", a mai transmis sursa citată.

Minmisterul precizează că sistemul de supraveghere a pierdut semnalul radar la est de localitatea Amzacea, în jurul orei 19.20.

"Încetarea alertei aeriene a fost transmisă la ora 20.15, iar aeronavele de luptă au revenit pe bazele de dislocare. Din datele disponibile la acest moment, nu a fost indicată probabilitatea existenţei unei zone de impact pe teritoriul naţional. Forţele Ministerului Apărării Naţionale vor executa, în cursul dimineţii, cercetări în zonă", a mai transmis ministerul.

"Joi, 17 octombrie, în jurul, orei 17, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o ţintă aeriană de mici dimensiuni, într-o zonă în largul Mării Negre, la aproximativ 150 km est de localitatea Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa. Conform procedurilor, au fost activate structurile aflate în serviciul de luptă Poliţie Aeriană Extinsă sub comandă NATO, iar ulterior, Poliţia Aeriană sub comandă naţională. Ca urmare a evoluţiei ţintei aeriene, pe un traseu îndreptat spre frontiera de stat a României, pentru monitorizarea situaţiei au fost decolate succesiv două aeronave F-18 ale Forţelor Aeriene Spaniole e pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Românie, de pe Baza 86 Aeriană Borcea", a declarat General Constantin Spînu, MApN.

MApN a informat în timp real structurile aliate cu privire la această situaţie, rămânând în contact permanent cu acestea.

Mesaj RO-Alert trimis în Constanța: "Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian"

Alertă în judeţul Constanţa în această seară. Autorităţile au emis mesaje RO-Alert legate de posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Pentru 90 de minute, locuitorii sunt sfătuiţi să stea în case, departe de geamuri. Ministerul Apărării a ridicat de urgenţă două avioane F-16, ceea ce înseamnă că cel mai probabil s-au apropiat drone ruseşti de teritoriul ţării. Şi navele din largul Mării Negre au fost puse în alertă.

"Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 min", a transmis IGSU.

Informații neconfirmate arată că rușii au declanșat un nou atac cu drone asupra Ucrainei, în apropiere de granița cu România. Nu există informații privind drone care au ajuns pe teritoriul României. În astfel de cazuri, avioanele NATO sunt ridicate de la sol.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

mesaj ro alert constanta
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Țara care s-a umplut de șerpi mari. Se află în Europa, iar românii o...
Fanatik.ro
Publicat 17.10.2024
Avertisment de la Washington: După Ucraina, Putin va invada Republica Moldova....
spotmedia.ro
Publicat 17.10.2024
O bază aeriană NATO din Europa de Est va găzdui avioane de luptă cu capacitate...
spotmedia.ro
Publicat 16.10.2024
Câștigători Asia Express 2024 | Cum au triumfat Nicolai Tand și Sorin Brotnei...
Gandul
Publicat 17.10.2024
Cine a fost Yahya Sinwar, liderul Hamas, pe care Israelul l-a numit „un om mort...
Adevărul
Publicat 17.10.2024
Care au fost ultimele clipe din viața lui Liam Payne. Ce ar fi făcut în camera...
A1
Publicat 17.10.2024
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2024. Racii se îndrăgostesc. Află ce se...
CaTine
Publicat 17.10.2024
EXCLUSIV! Primele declarații ale lui Babs, după ce Dorian Popa a fost surprins...
spynews.ro
Publicat 17.10.2024
Eduard Novak e scandalizat: „Contabila ia 162.000 de euro, mai mult decât David...
GSP
Publicat 16.10.2024
Testul pe care numai geniile îl pot rezolva în doar 10 secunde. Poți vedea al...
Click.ro
Publicat 17.10.2024
Când va fi „pensionat” Windows 10. După această dată, utilizatorii trebuie...
Useit
Publicat 17.10.2024
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și...
Redacţia.ro
Publicat 17.10.2024
Director de fabrică din Sălaj, apropiat al grupării liberale conduse de Lucian...
libertatea.ro
Publicat 17.10.2024
Tyla a purtat o costumație de înger la Victoria’s Secret Fashion Show 2024....
ZU
Publicat 17.10.2024
Rețeta simplă de plăcintă cu dovleac. Ce să pui în aluat ca să iasă fraged...
Hello taste
Publicat 17.10.2024
Sindromul ochilor uscați în sarcină: cauze și tratament
Deparinti
Publicat 17.10.2024
Cum este să fii avocat în România. Dezvăluiri de culise: „Se...
ziare.com
Publicat 17.10.2024
Paulina Mercado își anunță retragerea temporară din televiziune. Iubita lui...
Happy
Publicat 17.10.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cum te poate ajuta apa infuzată. Ce este și ce arome îi poți adăuga
Medicool
Publicat 17.10.2024
Ion Ţiriac, prins la volan cu 340 km/oră de poliţie şi trimis spre judecată....
orangesport.ro
Publicat 14.10.2024