Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Patru soldaţi israelieni morţi şi alţi 60 răniţi, în atacul cu dronă lansat de Hezbollah în Binyamina. A fost vizată o bază militară IDF

Israelul a fost lovit aseară de drone lansate de Hezbollah. În atac au fost ucişi patru soldaţi şi alte 60 de persoane rănite. IDF a confirmat că lovitura, lansată de Hezbollah, a vizat o bază militară. Între timp, SUA a anunţat că trimit statului evereu un sistem antirachetă avansat, iar Netanyahu a cerut Forței ONU de menținere a păcii din Liban să se îndepărteze de zonele în care au loc lupte.

de Redactia Observator

la 14.10.2024 , 10:36

Centrul Israelului a fost zguduit aseară de unul dintre cele mai atacuri încă de la începutul războiului. Cel puţin patru soldaţi au murit şi alţi 60 de oameni au fost răniţi după ce dronele au ţintit oraşul Binyamina. Sirenele de avertizare nu au sunat însă, iar armata investighează acum de ce nu a fost declanşată nicio alertă. 

Atacul revendicat de Hezbollah

Sistemele avansate de apărare aeriană fac rare cazurile în care sunt atât de mulţi răniţi în urma unui atac, iar la spitalele din Israel s-a dat o luptă contra-cronometru pentru a-i salva.

Vezi și

"A fost o scenă greu de privit. Impactul dronelor a cauzat răni din cauza exploziei şi a şrapnelului. Răniţii au avut nevoie de un tratament care să le salveze viaţa şi să le oprim sângerarea şi, mai apoi, au fost trimişi rapid la spitale", a declarat Rafi Sheva, paramedic. 

Pe acelaşi subiect

Atacul a fost revendicat imediat de militanţii Hezbollah spunând că au vizat o tabără militară. Gruparea spune că este un răspuns la bombardamentul din Liban de joi, în care au fost ucişi 22 de oameni şi alţi 117 răniţi 

Totul vine în contextul în care Statele Unite au anunțat că vor trimite Israelului un sistem antirachetă avansat și trupe americane care să-l opereze. Decizia vine în urma atacurilor cu rachete ale Iranului.

Israel continuă să ţintească trupe ONU de menținere a păcii din Liban

În tot acest timp, Israelul continuă să ţintească Forța ONU de menținere a păcii din Liban. Organizaţia Naţiunilor Unite acuză forțele statului evreu că au distrus poarta principală a unei baze cu două tancuri şi au intrat, mai apoi, cu forţa. Incidentul vine la scurt timp după ce Benjamin Netanyahu a cerut forţei să se îndepărteze de zonele în care au loc lupte.

"Armata Israelului a cerut în mod repetat acest lucru și a fost refuzată, toate acestea având ca scop să ofere un scut uman teroriștilor Hezbollah. Acest lucru îi pune în pericol atât pe ei, cât și viețile soldaților noștri. Regretăm rănirea soldaților UNIFIL și facem tot ce ne stă în putință pentru a preveni astfel de cazuri", a declarat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. 

În Liban, atacurile israeliene au luat viaţa a 51 de persoane. Şi în Gaza a fost teroare - într-un bombardament au fost lovite mai multe corturi aflate în curtea unui spital, iar cel puţin trei persoane au murit într-un incendiu violent.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » Patru soldaţi israelieni morţi şi alţi 60 răniţi, în atacul cu dronă lansat de Hezbollah în Binyamina. A fost vizată o bază militară IDF