Cât costă să iei masa de Crăciun la restaurant. Românii care nu au timp să gătească îşi comandă preparatele online
Crăciunul este special pentru că familiile se reunesc, tradiţiile prind viaţă, iar masa festivă devine motiv de bucurie. Cei care nu au gătit anul acesta și nu mai au timp să se pregătească, pot lua masa în oraș. Sarmalele, carnea de porc și salata de beof sunt nelipsite, iar tradiția se respectă cu sfințenie.
De Cristina Tănasă la 25.12.2024, 13:49Crăciunul este despre tradiție și familie. Pe toate acestea le regăsim la masă, unde ne adunăm cu toții și servim din bucatele la care gospodinele au lucrat ore în șir. Pe mulți însă, programul nu i-a avantajat și prima zi i-a cam prins nepregătiți.
Mara: Anul acesta am muncit până în ultima zi, cu prietenii mei și familia am decis să rezervăm o masă la restaurant pentru a scăpa de stresul gătitului și cumpărăturilor acasă.
Ciorbe, sarmale, platouri tradiționale, pe mesele românilor în prima zi de Crăciun
Tocmai de aceea, unii manageri de restaurante au decis să țină deschis și în prima zi de Crăciun.
Viorela Dumitrana, bucătar: Avem rezervări foarte multe și diseară și mâine. Avem pentru astăzi și mâine cam 200 de pachete.
Ciorbe, sarmale, platouri tradiționale, salată beof, cârnați și cozonac, pe toate le găsim pe mesele românilor în prima zi de Crăciun.
Iar cei petrec acasă și nu au avut timp să se pregătească, au comandat bucatele online.
Elena Boțea, manager restaurant: Pentru pachete am avut foarte multe sarmale. Am pregătit 45 de comenzi, desul de mari, față de anul trecut cu 20% mai mult.
Câteva sute de lei, o masă de Crăciun la restaurant
Datele ne arată însă, că firmele de livrări, în zilele de Crăciun sunt mai solicitate în zona de mâncăruri tip junk food. Restaurantele și localurile fast food nu vor duce lipsă de clienți nici în prima zi de Crăciun. Românii sunt pe locul doi după Spania la comenzi, iar mâncărurile lor preferate acum sunt cele tradiționale, urmate de cele clasice: burgeri, pizza și șaorma.
Cristian Duman, manager șaormerie: În fiecare an închidem doar o parte din locații, o mică parte o lăsăm deschisă pentru clienții care vor să vină să mănânce, pentru că sunt într-adevăr sunt.
În acest an, o masă de Crăciun la restaurant costă cel puțin 300 de lei.