Cum a reuşit un medic venit din Sudan să vaccineze un sat întreg din Dolj. Localnic: "Se uită la om şi îl vindecă din uitătură"
Omul sfinţeşte locul, iar atunci când faci bine din suflet, binele ţi se întoarce. Este lecţia pe care o putem învăţa de la un medic venit tocmai din Sudan dar pentru care România este acum acasă. Oamenii nu ies din vorba lui şi nu ar renunţa la el pentru nimic în lume. O poveste despre speranţă, dăruire şi dragoste nemărginită pentru cei din jur.
De Cristina Oprea la 06.12.2021, 20:14Frăţila este unul din cele zece sate ale comunei Bulzeşti, din Dolj. Aici s-a stabilit medicul Tageldin Hisham. A venit în România cu bursă de studii din Sudan şi a absolvit facultatea de medicină din Craiova. Şi-a făcut cabinet într-un fost CAP şi de 21 de ani are grijă de oamenii din Bulzeşti.
Relaţia cu oamenii e mai mult decât una obişnuită între medic şi pacient. Comunitatea s-a strâns în jurul medicului ca o familie. "Pacienţii pentru mine înseamnă familia. Găsesc cu ei sau găsesc prin ei mama, tata, fraţi, surori. Aici m-am format, cu ei. Aici m-am dezvoltat. Aici am învăţat unul de la altul", a declarat medicul Tageldin Hisham.
Lecţia omeniei a ajuns şi la angajaţii din cabinet
Lecţia omeniei a ajuns şi la angajaţii din cabinet. "M-au ţinut în primul rând oamenii şi în al doilea rând domnul doctor. Oamenii nu se compară oamenii de la Frăţila cu oamenii din alte părţi", a declarat Ioana Sanda, asistent medical. Nu iese nimeni din vorba doctorului. Tot îndrumaţi de el, aproape toţi localnicii s-au vaccinat împotriva bolii care a speriat o lume întreagă.
"La început a fost greu. Era o rată, procentul de vaccinare era mic în comună. Dar încet, încet s-au convins", spune Tageldin Hisham. În comuna micuţă bani nu sunt. Dar e voinţă. Aşa a apărut centrul de permanenţă: cu un împrumut făcut de medic, donaţii şi implicarea primăriei. Când se termină consultaţiile începe etapa următoare. În această sală pacienţii cronici primesc tratament iar urgenţele îngrijire medicală. Pe lângă pacienţii din Bulzeşti, medicul tratează bolnavi şi din alte sate şi comune învecinate.