Cum a reuşit un spital din România să reducă de la 9 ore la 9 minute timpul de sterilizare a unui salon. Niciun virus sau bacterie nu rezistă
Premieră în spitalele din regiunea Moldovei. 22 de roboți, special concepuți să distrugă orice virus, au ajuns la spitalul județean din Galați. Acum, cu ajutorul acestor aparate speciale, dezinfctarea sălilor de operaţii se va face extrem de rapid. Aşa zişii roboţi, emană lumină ultravioletă la o putere extrem de mare, astfel încât ucide orice virus, chiar și coronavirusul sau orice bacterie rezistentă la atibiotic.
De Adrian Obreja la 29.02.2024, 08:07Cu ajutorul unei tablete și a unui program special instalat, roboții pot fi porniți foarte ușor. Pe ecran arată timpul scurs de la pornire și puterea lămpilor. Exista în schimb o condiţie. Să nu fie nimeni în încăpere.
Dezinfectare cu roboţi în spital
"Puterea acestui aparat este una extrem de mare şi este setat în aşa fel încât dacă cineva intră în încăpere se va opri automat", spune Adrian Obreja, reporter Observator.
Roboții au fost împărțiți pe secții și mai ales în blocul operator. "Unul a fost distribuit către secţia de Neurochirurgie, urmând ca celelalte 21 de aparate să fie distribuite către blocul operator şi celelalte secţii care au nevoie", a declarat Dr. Ionuț Băneșanu, purtător de cuvânt Spitalul Județean din Galaţi.
- De ce băuturile "zero zahăr" sunt mai periculoase decât cele normale. Îndulcitorul care poate duce la anumite...
- Situaţie revoltătoare în farmacii. Lipsesc medicamente esenţiale deoarece distribuitorii preferă să le vândă...
- Analize gratuite în cel mult 5 zile pentru femeile gravide, indiferent de perioada lunii sau plafoanele CNAS....
Pe lângă alte beneficii, aceştia sunt şi foarte rapizi. "Sterilizarea unui salon, de la 9 ore ajunge la maximum 9 minute. Mult mai rapid şi pentru sălile operator şi pentru blocul operator, secţie unde avem nevoie de saloane, să le igienizăm rapid", a precizat Dr. Cătălin Grigorică, șef secție Neurochirurgie.
În spitalele din judeţul Galaţi au fost cumpărate până în prezent aproximativ 500 de echipamente de dezinfecție și sterilizare. Roboții vor fi folosiţi şi în blocul de nașteri, neonatologie sau pe secția de arși.