Antena Meniu Search
x

Video Situaţie revoltătoare în farmacii. Lipsesc medicamente esenţiale deoarece distribuitorii preferă să le vândă în alte ţări, unde preţurile sunt mai mari

În loc să se rezolve, criza de medicamente din ţară se adânceşte şi mai tare. Şi vorbim şi despre situaţii grave în care tratamentele sunt vitale. De la pastilele necesare după un transplant, până la antibiotice pentru copii, medicamentele nu se mai găsesc în farmacii. Iar explicaţia este şi ea revoltătoare. Distribuitorii preferă să le vândă în alte ţări pentru că la noi preţurile sunt prea mici. 

de Redactia Observator

la 26.02.2024, 14:41

Vezi și

Sute de medicamente sunt indisponibile în farmaciile din România. Unele dintre ele lipsesc pentru anumite perioade de timp, altele se găsesc în cantități insuficiente, în farmacii. Acum, cele mai multe sunt medicamente postransplant, diverse picături de ochi, tratamente pentru epilepsie, Oncologie sau antibiotice pentru copii. 

În acest context, pacienţii ajung în 2 situaţii: una dintre ele este să îşi cumpere tratamentele din străinătate, dar la preţuri mult mai mari, iar dacă vor să-şi recupereze banii pot face acest lucru doar dacă dau statul român în judecată. În a doua situaţie, în care se află mulţi dintre pacienţi, nu îşi cumpără medicamentele pentru că nu le găsesc în farmacii, renunţând la schemele complete de tratament pe care medicii le prescriu pentru afecţiunile de care aceştia suferă. S-a ajuns în această situaţie din mai multe motive: principalul fiind faptul că în România preţul medicamentelor este mult mai mic decât al altor ţări din Europa, iar producătorii preferă să vândă aceste medicamente în acele ţări pentru a câştiga mai mult. 

O altă problemă invocată de mulţi producători este aceea a lipsei materiei prime din ţările de unde acestea sunt aduse. Ajungem aşadar în situaţia în care pacienţi care suferă de boli oncologice, de boli rare nu îşi mai pot lua tratamentele. Inclusiv antibioticele pentru copii lipsesc în această perioadă, dar şi medicamentele pentru răceli şi viroze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » Situaţie revoltătoare în farmacii. Lipsesc medicamente esenţiale deoarece distribuitorii preferă să le vândă în alte ţări, unde preţurile sunt mai mari