Cum am descoperit farmecul unei metropole cu ajutorul unei colecţii de haine
Nu am avut niciodata “visul american”, nu mi-am dorit să mă mut în Statele Unite şi nici să merg cu Work and Travel. Dar pana la New York tot trebuia să ajung în această viaţă după ce m-am îndrăgostit de metropola cu iz romantic în multele filme americane pe care le-am văzut. Pe lista scurtă era o vizită acolo anul viitor, în vară. Dar uite că la mine Moş Crăciun a venit mai devreme cu o oportunitate cum nici nu visam: să realizez la New York un interviu cu Heidi Klum.
De Mihaela Călin la 19.09.2017, 10:41- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Nu am avut niciodata “visul american”, nu mi-am dorit să mă mut în Statele Unite şi nici să merg cu Work and Travel. Dar pana la New York tot trebuia să ajung în această viaţă după ce m-am îndrăgostit de metropola cu iz romantic în multele filme americane pe care le-am văzut. Pe lista scurtă era o vizită acolo anul viitor, în vară. Dar uite că la mine Moş Crăciun a venit mai devreme cu o oportunitate cum nici nu visam: să realizez la New York un interviu cu Heidi Klum.
Pentru un jurnalist, o astfel de experienţă este mult mai mult decât o vacanţă, este un prilej care te ajută să evoluezi profesional, să asiști la un eveniment de talie internaţională. Şi exact aşa a fost. Am întâlnit la lansarea colecţiei de modă Esmara by Heidi Klum de la Săptămâna Modei din New York peste 100 de jurnalişti din 28 de ţări şi o organizare strictă, fără să ne îngrădească munca însă. Ni s-a spus de la început cum se va desfăşura evenimentul şi ce nu este permis.
De exemplu, nu a fost permis ca jurnaliştii să se înghesuie la interviu fiecare cu microfonul lui pentru ca vedeta să nu se simtă îngrădită sau să se întâmple vreun accident în înghesuială. Dincolo de lista scurtă de interdicţii, am putut face ce dorim, să filmăm tot ce putem filma, să ne gândim şi să ne realizăm materialele după bunul plac. Şi exact asta am făcut!
Am muncit acolo cu bucurie şi cu plăcere şi cred că asta s-a văzut şi la televizor, în materialul pe care l-am realizat pentru Observator.
Ne-a ajutat foarte mult şi starea lui Heidi. Naturală şi spontană a făcut glume, ne-a povestit despre haine, a dansat şi a sărit într-un cos de cumpărături ca o adolescentă.
Dincolo de evenimentul pentru care am mers ca să lucrez, am avut destul de puţin timp să mă bucur de New York, dar chiar şi aşa, acel oraş m-a cucerit! Am locuit la un hotel din cartierul chinezesc şi asta a fost o experienţă în sine. Cred că abia ajungând în Statele Unite am înţeles ce înseamnă o societate multiculturală, o societate în care nimeni nu este străin, nimeni nu este localnic şi în care este loc pentru fiecare. Cartierul chinezesc este o China în miniatură aşezată în Manhattan! Fiecare om este liber să trăiască aşa cum doreşte, să facă tot ce doreşte, să se exprime liber cu o singură condiţie: să nu încalce legile americane.
În ceea ce priveşte partea centrală a Manhattan-ului, cu celebrii zgârie-nori pe care îi ştim din toate fotografiile, măturisesc că nu am fost surprinsă, peisajul este exact aşa cum ni-l imaginăm. Ceea ce nu putem percepe din poze, dar simţi deplin la faţa locului, este cât e de copleşitor! Ca nişte copii ne plimbam 3 români cu capetele pe spate ca să facem poze astfel încât să prindem şi vârful clădirilor. Şi era greu să ne iasă! :))
Atmosfera din centru contrastează puternic cu cea din vest, unde sunt clădirile acelea romantice pe care le vedem în filme. Într-una dintre ele este chiar casa lui Carrie Bradshaw, eroina din celebrul Sex and the City, pe care americanii, inventatorii PR-ului, au pus-o rapid pe lista obiectivelor turistice. În zona aceea eu m-am simţit ca în Europa. E o boemie pe care în alte zone ale oraşului nu o întâlneşti. Este exact locul unde parcă şi vedeam personajele din cărţile lui Henry Miller trăindu-şi vieţile lipsite de griji.
Am plecat de la New York cu gândul să mă întorc! Categoric! Este locul unde am simţit de cum am ajuns că acolo aş putea să trăiesc. Acest sentiment l-am mai avut doar la Milano şi am revenit de multe ori în oraşul italian, aşa că trag nădejde să mă mai poarte cojunctura în metropola americană. Şi în plus, nu am apucat să văd Statuia Libertăţii! :)
Am învățat, ca jurnalist, mai ales în anii din urmă, când fenomenul fake news pare că acaparează toate canalele de comunicare, că, uneori, contează mai puțin ce se spune, ci mai degrabă CINE spune. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și