Cum se antrenează comandourile româneşti la -20 de grade. Militarii de elită ai Armatei Române şi-au testat limitele
Ministerul Apărării Naţionale a publicat pe pagina de Facebook mai multe fotografii din cadrul unei tabere de instrucţie. Militari din Batalionul 53 Comando şi din Regimentul 317 ISR şi-au testat limitele şi echipamentele la temperaturi de până la -20 de grade celsius.
De Redactia Observator la 03.02.2022, 12:27- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
"Militarii Batalionului 53 Comando au dat start provocărilor anului de instrucţie 2022 cu o tabără de instrucţie la munte
În perioada 17-28 ianuarie, operatorii Batalionului 53 Comando ,,Smaranda Brăescu” s-au luptat cu zăpada și înghețul în tabăra de instrucție de la Stâna de Vale. Instruirea a avut loc în comun cu militarii Regimentului 317 ISR ,,Vlădeasa".
La temperaturi care au ajuns și până la -20 de grade au testat echipamentele și cel mai important s-au testat pe ei înșiși. Au pus în practică tehnici, tactici şi proceduri specifice acţiunilor de luptă în mediul montan și le-au perfecționat", a scris MApN pe Faceobok.
Cine sunt militarii din Batalionul 53 Comando "Smaranda Brăescu"
- Vasile Dîncu, despre o eventuală mobilizare în armată dacă Rusia ar invada Ucraina: "Nu este cazul în acest...
- MApN caută voluntari care la nevoie pot fi trimişi la război. Ce salarii oferă şi care sunt criteriile de recrutare
- Ministerul Apărării, explicaţii după apariţia unor imagini virale cu coloane militare pe şoselele din România
Ministerul spune că nu există secrete pentru o pregătire de succes, totul fiind rezultatul muncii grele şi gândul de a fi mereu mai bună. "Cel mai important, există echipa", a mai anunţat Ministerul.
Batalionul 53 Comando "Smaranda Brăescu" Bacău este prima structură Comando din Armata României, iar în luna noiembrie a ajuns la a 31-a aniversare.
Militarii Batalionului 53 Comando ”Smaranda Brăescu” – Bacău au peste 40 de mii de parașutări, misiuni în teatrele de operații, iar din 2012 au executat misiuni specifice pentru forțele speciale în teatrul de operații din Afganistan.
Inițial denumit Batalionul 498 Parașutiști, devenit ulterior Batalionul 630 Parașutiști, Batalionul 53 Comando a obţinut rezultatele remarcabile atât în țară, cât și în teatrele de operații, care au validat această structură ca unitate de elită a Armatei României. În spatele acestei munci asidue au fost numeroase generații care au clădit acest drum spre succes.
Smaranda Brăescu, cea care dă numele batalionului, a fost prima femeie parașutist cu brevet din România, campioană europeană la parașutism (1931) și campioană mondială (în 1932, cu recordul de 7200 m la Sacramento, SUA).
Regimentul 317 ISR „Vlădeasa” - cercetaşii României de 52 de ani
Regimentul 317 ISR „Vlădeasa” a fost înfiinţat la 1 Iulie 1969, ca o companie de cercetare în adâncime.
Unitatea de cercetaşi clujeni a avut rolul de pionierat în armă. În anul 1969, se înființează în Huedin Compania 317 Cercetare în Adâncime, în subordinea directă a Comandantului Armatei a 3-a. În anul 1991, aceasta se transformă în batalion de cercetare în dispozitiv prin parașutare și primește denumirea onorifică de ,,Vlădeasa”. Zece ani mai târziu, unitatea se redislocă în Someșeni, acolo unde se găsește dispusă, la pace, și astăzi.
Complexitatea pregătirii militare desfășurată în mod curent în regiment este demonstrată de cele 28 de categorii de instruire specifice dintre care enumerăm: instrucția de parașutare, instrucția genistică cu lucrări de distrugeri, instrucția la apă și scafandrerie, instrucția alpină pe timp de vară și iarnă, instrucția la elicopter, notează Armataromaniei.ro.
La această dată, militarii care poartă în suflet logo-ul ,,Audi, Vidi, Sile” au construit o unitate cu o structură flexibilă, care beneficiază de capabilități moderne de culegere de date și informații și care este în măsură să îndeplinească misiuni în diverse medii de luptă.