Cutremur neobişnuit în Marea Neagră, la câteva ore după un seism în Buzău! S-a produs la doar 10 kilometri adâncime
Un cutremur s-a produs în această după-amiază, în Marea Neagră, anunţă INFP. Cu câteva ore înainte, a fost înregistrat un seism şi în Buzău.
De Redactia Observator la 13.11.2017, 00:55- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Un cutremur s-a produs în această după-amiază, în Marea Neagră, anunţă INFP. Cu câteva ore înainte, a fost înregistrat un seism şi în Buzău.
Potrivit seismologilor români, cutremurul din Marea Neagră a avut magnitudinea de 3.5 pe Scara Richter. S-a produs la ora 34.58, iar epicentrul a fost localizat la o adâncime de 10 de kilometri.
Cu câteva ore înainte, la ora 8:20, a fost înregistrat un seism şi în Buzău. Cutremurul a avut o magnitudine de 2.2 pe Scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 93 de kilometri.
Un cutremur de 8,1 grade este posibil în România!
La începutul lunii august, directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat în exclusivitate pentru Observator că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic.
"La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur", a spus Ionescu.
Citeşte şi: Mărmureanu a făcut MARELE ANUNŢ. Când va fi următorul mare CUTREMUR în România!
Directorul INFP a explicat şi care sunt cutremurele cele mai periculoase pentru România.
"În România, cutremurele care pot provoca pagube sunt cutremurele cu magnitudini peste 7, şi nici atunci. Practic, ar trebui să îndeplinească mai multe condiţii pentru a provoca pagube. Cutremururul din 77 a avut 7,4 grade, s-a produs la o adâncime de 90 de km, a avut un anumit mecanism de rupere. Şi propagarea contează. Cutremurele care se produc în zona 90 de km. adâncime se propagă spre Bucureşti, celelalte, la adâncimi mai mari, au directivitate către nord-estul României", a mai spus Constantin Ionescu.