Antena LIVE

Curs valutar

Video

Delicatesa adusă din Asia care costă doar 19 lei în restaurant. Este extrem de sănătoasă iar românii o confundă cu o legumă de la noi

Edamame sau păstăile de soia verde au devenit ultimul trend culinar şi în România. Sunt originare din Asia, deloc scumpe şi pot fi folosite în nenumărate combinaţii, în bucătărie. Un bol mic de boabe verzi, extrem de sănătoase, şi multe posibilităţi: iată reţeta sucesului în multe restaurante. 

De la 04.10.2023, 20:33
WhatsApp
Vezi și:

Atât de puţine ingrediente pentru un gust aparte. Edamamele fierte în numai câteva minute şi apoi prăjite se pun în farfurii, se adaugă susan şi se.... urează poftă bună. Nu se mănâncă însă oricum. 

Iulia, bucătar: Nu ştiu cine şi când a avut idea de a începe să culeagă boabele de soia inainte să fie gata, dar, în mod cert, gustul a jucat un rol esential aici. 

Cât costă o porţie de edamame la restaurnt

Preparatul se vinde de regulă în restaurantele cu specific japonez, iar o porţie costă 19 lei.  

Catalin Negru, manager restaurant: Ca şi gust, dă o mică dependenţă, când guşti una, nu te mai opreşti, mai ales dacă sunt pe masă ca şi starter. Încă există un stigmat către ele pentru ca nu ştie toată lumea ce sunt. 

Într-un restaurant de lux, edamamele devin parte din farfurii dichisite şi cu ingrediente exotice. 

Primul preparat e o salată cu ardei, ulei de măsline şi de susan, usturoi, coriandru şi sare de Malton – un condiment cu preţ piperat. Edamame cu alge wakame, iar în a treia farfurie, tonul e vedeta, marinat în sos de soia şi ulei de susan. 

Remus Tomici, chef bucatar: Pentru al treilea preparat din edamame si alge adaugăm şi ton pentru plus de proteină şi omega 3. 

Edamame se găseşte în comerţ sub formă de boabe proaspete, dar şi cu tot cu păstaie, prefierte şi congelate. Un kilogram costă între 35 şi 40 de lei. Boabele fragede menţin sănătatea inimii, ajută sistemul imunitar şi digestia, spun nutriţionişti. 

Nicoleta Lupașcu, nutriționist: Au foarte multe protine, 18 grame la o portie de 160 de grame. Mult continut de potasiu si mult acid folic, magneziu, calciu 

Iulia Pop, reporter Observator: Ton cu susan negru, sare de molton alge wakame si edamame, iata un ingredient  versatil atat in bucataria clasica, dar si in cea de lux. Concluzia e clara, daca le vedeti in supermarketuri sau in meniurile restaurantelor  nu le ocoliti, pentru ca nici nu stiti ce pierdeti. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

edamame leguma restaurant asia romania
Întrebarea zilei
A mers corectitudinea politică prea departe în noul film Disney - Albă ca Zăpada?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025