Antena LIVE

Curs valutar

Rechizitoriul din dosarul Mineriadei, desfiinţat de Instanţa Supremă

Lovitură de teatru în dosarul Mineriadei! După aproape doi ani de procese, Instanţa Supremă a desfiinţat rechizitoriul. Parchetul General trebuie să refacă ancheta. Judecătorii au constatat că probele sunt nule, în dosarul în care sunt judecaţi Ion Iliescu, Petre Roman sau Virgil Măgureanu.

De la 08.05.2019, 21:24
WhatsApp
Vezi și:

Lovitură de teatru în dosarul Mineriadei! După aproape doi ani de procese, Instanţa Supremă a desfiinţat rechizitoriul. Parchetul General trebuie să refacă ancheta de la zero. Judecătorii au constatat ca toate probele sunt nule, în dosarul în care sunt judecaţi Ion Iliescu, Petre Roman sau Virgil Măgureanu.

Câteva dintre victimele Mineriadei au protestat miercuri în faţa Parchetului General. Asta în timp ce inculpaţii răsuflă uşuraţi.

Desfiinţarea rechizitoriului, considerată o măsură reparatorie de avocaţii inculpaţilor

Avocatul lui Ion Iliescu a transmis că decizia instanţei este o măsură reparatorie pentru fostul președinte, acuzat de infracţiuni contra umanităţii. 

Înalta Curte a constatat nulitatea întregului rechizitioriu. Iar dacă decizia va rămâne definitivă, ancheta va fi reluată de la zero.

Asta înseamnă că procurorii trebuie să strângă din nou probe şi să facă audieri, pentru a afla cine este de vină pentru moartea a patru oameni şi rănirea a 1400 de persoane.

Probele din dosarul Mineriadei, administrate prost de Parchetul General

Printre cei judecaţi în ultimii doi ani, au fost Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu sau Virgil Măgureanu.

Dosarul Mineriadei seamănă cu cel al Revoluţiei. Sunt o pată neagră asupra Parchetului General. Au fost închise şi redeschise de mai multe ori. Iar după trei decenii nu există un verdict.

Teodor Mărieş, preşedinte Asociaţia 21 Decembrie: Lazăr a făcut dosarul prost. L-am rugat să-l facă cum trebuie, s-a grăbit, l-a trimis sperând că mai obține un mandat de procuror general. S-a grăbit să îl dea, așa cum a făcut și cu cel al Revoluţiei. Ce a făcut Parchetul General în ultimii doi ani abia acum se vede. În mod normal, conform legii, dosarul trebuia să stea 60 de zile în camera preliminară. A stat un an şi 10 luni. Probele există, victimele există, morţii există. Probele au fost administrate prost şi asta este cu totul altceva

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

ion iliescu instanta suprema dosarul mineriadei rechizitoriu judecatori magistrati
Întrebarea zilei
Cumpărături de Paște: în magazine sau online?

Magazine

Online

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și