Delicii pescărești la Festivalul Delta Carpaților, pe Lacul Noua din Brașov
Gustul autentic al Deltei Dunării s-a mutat în acest weekend la munte. La Braşov, bucătarii s-au întrecut în delicii pescăreşti. Grătarele nu au mai făcut faţă, iar mirosul de la festivalul pescăresc i-a adus pe turişti, dar şi pe localnici în mijlocul naturii.
De Redactia Observator la 25.08.2019, 00:20Gustul autentic al Deltei Dunării s-a mutat în acest weekend la munte. La Braşov, bucătarii s-au întrecut în delicii pescăreşti. Grătarele nu au mai făcut faţă, iar mirosul de la festivalul pescăresc i-a adus pe turişti, dar şi pe localnici în mijlocul naturii.
Bucătarii au gătit toată ziua, iar mirosul grătarelor a fost prima invitaţie la masă pentru turişti.
O saramură adevărată se pregăteşte numai cu peşte din Dunăre. Aşa că, pentru un weekend, toată savoarea Dunării s-a mutat la munte.
Nu au lipsit nici salata de icre de crap, zacusca din peşte cu ciuperi sau novacul afumat din Ţara Bârsei.
Vedeta festivalului a fost totuşi burgerul. Din carne de crab, atent pregătită pe grătar, la care se adaugă sos cheddar şi castraveţi muraţi. O reţetă simplă, dar pe gustul pofticioşilor de toate vârstele.
Iar copiii chiar au avut ocazia să-şi. urmeze pasiunea pe loc. Imediat după masă a început un concurs de pescuit. Delta va rămâne în Carpaţi şi duminică, atunci când se termină festivalul de pe Lacul Noua.