Festivalul Dovleacului, la a treia ediție! Sărbătoarea de la Poşta Câlnăului a adus la un loc turişti şi producători din toată ţara
Toamna vine mereu cu fel de fel de bunătăţi. Unde mai pui ca toate acestea pot fi pregătite dintr-un ingredient destul de comun. Ei bine, dovleacul a câştigat un loc de cinste la Buzău, acolo unde e şi mare festival, în cinstea lui.
De Redactia Observator la 17.09.2017, 10:14Toamna vine mereu cu fel de fel de bunătăţi. Unde mai pui ca toate acestea pot fi pregătite dintr-un ingredient destul de comun. Ei bine, dovleacul a câştigat un loc de cinste la Buzău, acolo unde e şi mare festival, în cinstea lui.
Poşta Câlnăului a devenit în weekend un punct de atracţie pentru toată lumea. Festivalul Dovleacului a strâns la un loc atât turişti, cât şi producători. Recolta a fost mulţumitoare şi anul acesta, spun fermierii locului.
"Anul acesta nu am avut aşa, foarte mari, ca anii precedenţi, dar am avut destui. Am avut în jur de 60, 70 de kilograme. Dovleacul are foarte multe beneficii, dacă e să stăm să le enumerăm, cred că nu putem", spune Ionel Horhocea, organizatorul evenimentului.
Materie primă din belşug şi mai ales imaginaţie. De asta au avut nevoie gospodinele care au preparat tot felul de bunătăţi din bostani, spre deliciul celor care le-au degustat.
Iar cei care nu pot renunţa la carne în favoarea dovleacului s-au delectat cu sarmale, mici, friptură şi prepeliţă la rotisor.
"Este o reţetă tradiţională, simplă. Sare şi piper negru şi carne fină, tânără, de prepeliţă. Cunoaşte lumea produsul dat şi se procură, este solicitată carnea", spune Vasile Nicolaescu, producător.
În Buzău, sărbătoarea Dovleacului a ajuns la cea de a treia ediţie.