Filmul tragediei din Argeș. Greșeala făcută de Sorin, omul de afaceri care a murit după ce s-a răsturnat cu ATV-ul într-o pădure
O plimbare cu ATV-ul s-a încheiat tragic pentru o familie din Argeş. Un bărbat de 40 de ani a murit iar soţia şi fiul lor în vârstă de 10 ani au ajuns la spital după ce vehiculul pe care erau s-a răsturnat într-o pădure. Victima este un om de afaceri cunoscut din zonă, pasionat de off-road.
De Redactia Observator la 02.08.2024, 19:51Accidentul mortal a avut loc într-o pădure de la marginea Piteştiului. Deşi se înserase, omul de afaceri Sorin Porojan, care locuieşte în comuna Budeasa Mică, a plecat cu soţia şi unul dintre copii, un băiat de 10 ani, să se plimbe cu ATV-ul. Din cauza terenului accidentat şi vizibilităţii reduse, la un moment dat au căzut într-o râpă.
Direct din pădure, soţia a sunat imediat la 112. La sosirea echipajelor de urgență, bărbatul a fost găsit în stare de inconștiență. Medicii l-au resuscitat minute bune, însă fără rezultat. "Copilul cu un traumatism cranian minor a fost transportat la spitalul de pediatrie, iar o femeie transportată la Spitalul județean cu un traumatism toracic și un traumatism de braț drept", a declarat Cristina Avădani, directorul serviciului de ambulanță Argeș.
ATV-urile erau folosite și în scop caritabil
Poliţiştii care au ajuns în pădure îl cunoşteau pe Sorin. "Politiștii din cadrul secției de poliție Bascov au văzut că era un bărbat care a mai răspuns la solicitările polițiștilor pentru activități de căutare ale persoanelor dispărute. Acesta fiind un cunoscut și sprijinind în dese ocazii activitățile polițiștilor", a declarat Florina Popa de la IPJ Argeș.
Omul de afaceri lucra împreună cu soţia lui la o companie internațională de nutriţie. Era pasionat de vehiculele off road, cu care mergea de fiecare dată când avea timp. Nu folosea ATV-urile doar pentru distracţie şi adrenalină ci şi în scop caritabil. Mergea cu ajutoare la familiile nevoiaşe din zone greu accesibile.
Sorin nu ar fi purtat cască de protecție
La locul tragediei autorităţile care au demarat o anchetă nu au găsit nicio cască de protecţie, care i-ar fi putut salva viaţa. "Cel mai important lucru este casca. Trebuie să țină, în primul rând, cont de traseul pe care îl urmează. Clapeta de accelerație nu trebuie băgată în deget. Involuntar strângi manerul și involuntar accelerezi și nu mai ai control asupra ATV-ului", explică Tiberiu Vieriu, organizator drumeții.
Specialiştii atrag atenţia că pe timp de noapte ATV-ul trebuie condus cu o viteză mai mică de 30 de km pe oră.